55594  25. 9. 2014 19:04:56 - nancy

Gynekologické vyšetrenie

Dobrý večer,
mám taký problém mám ísť na gynekologickú prehliadku mám 16 rokov. Nechcem aby o tom vedela mamina že tam idem teda či môžem ísť sama,a ak chcem predpísať ANT či pri tom nepotrebujem maminu keď mám len 16. A keď prídem ku gynekológovi a bude sa pýtať kedy som prvý krát spala so svojím priateľom čo mám povedať,pretože prvý krát to bolo v 14 no myslím,že to povedať nemôžem a mala som od vtedy ešte jedného teda spala som s dvomi,či to nebude riadne blbé,alebo či stačí keď poviem,že som mala jedného partnera ktorý mal po mne ešte nejakú kočku a potom zas mňa? Nechce sa tam cítiť blbo. Idem tam pretože som si našla ako keby na malých pyskoch ohanbia len možno 2 kopčeky rovnakej telovej farby ako je zvyšok pysiek. Netuším čo to je nezväčsuje sa to ani nijak nebolí. Za odpoveď vopred ďakujem

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Áno od 15 roku života, možete na gynekológiu chodiť sama. Pokiaľ nebude nutný nejaký operačný výkon, tak rodičia sa nezletilej nekontaktujú a neinformujú, pokiaľ si to dotyčná slečna sama neželá!
Lekár sa vás len opýta, či ste mala už pohlavný styk alebo nie, aby vedel ako vás može vyšetrovať. Nebude sa vás pýtať koľko vám bolo rokov. Takže podrobnosti zo svojho sex. života nikomu rozprávať nemusíte!
Ten váš "problém" mi opisom pripomína genitálne bradavice, tie bude nutné si nechať odstrániť.

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
25. 9. 2014 21:55:24
Lékařské tajemství by dle mého názoru mělo funguvat i vůči rodičům. Pokud nejde o sdělování stavu např. náhlé operaci, tak pokud si nepřejete, aby Vaše matka znala určité věci, tak toto by jí gynekolog říkat neměl. Na druhou stranu lékařské tajemství není absolutní, pokud jde o trestný čin. Např. pokud lékař zjistí znásilnění či zneužívání, tak je povinen toto hlásit příslušným orgánům (policie, sociální pracovnice ap.). Praxe některých lékařů ale je, že pokud zjistí, že 14 letá slečna měla styk, ale nešlo o znásilnění, tak to nehlásí. Pokud by druhý partner byl taky mladší 15 let, tak není navíc koho stíhat. Častěji jde spíš o partnera, kterému je třeba 16 a dívce je necelých 15. Zde někteří lékaři nehlásí, že došlo ke styku a tudíž porušení zákona. K lékaři běžte, matka se nic nedozví, pokud nedošlo k trestnému činu. Gynekolog nepozná, jestli ke styku došlo v 15 letech a nebo třeba krátce před dosažením tohoto věku, tedy ve 14 letech.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky