55598  25. 9. 2014 20:28:11 - Pavlik

Oplodnění

Dobrý den,
S kamarádem se pokoušíme jedné slečně pomoci s početím dítěte. S oplodněním jsme se domlouvali skrze stříkačku, s tím, že ona si pak sama aplikuje. Se mnou to ta slečna zkoušela asi 3x, ale stále se nic nestalo. Nicméně když jsme to zkusili znovu (kamarád se o totéž s tou slečnou pokusil o den později) najednou to vyšlo. Jde ale ještě o to, že kamarád byl o den blíže ovulační době. Chtěl bych se zeptat, zda jde nějakým způsobem určit percentuální možnost, zda bude dítě mé, nebo jeho? Nebo protože byl k plodným dnům blíže, bude snad dítě na 100% jeho? Snad se tato otázka dá zodpovědět. Děkuji mockrát.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Na to sa adekvátne odpovedať nedá, keďže to bolo takto krátko po sebe. Obaja ste potencionálny otcovia a len genetické testy odhalia kto je biologickým otcom. Nezabúdajte na fakt, že spermie v tele ženy možu prežiť kľudne aj dva až tri dni a počkať si na uvoľnené vajíčko.

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
25. 9. 2014 21:42:06
Není mi jasné, v jaké jste situaci. Jestli s kamarádem jste gay pár a chcete mít dítě, o které se budete starat ap. Nebo inseminaci jste použili jen kvůli své bezpečnosti, kvůli možnému přenosu nemoci při styku. Není mi jasné, jestli chcete být dítěti otcem a nebo naopak být jen dárcem, nezapsaným v rodném listě. Dle mého názoru, pokud jste to zkoušeli např. s denním odstupem, tak těžko určit, čí dítě je. Zde to můžou určit jen genetické testy, aspoň dle mého názoru. Teď jde o to, k čemu potřebujete znát přesně, kdo je otec (teoreticky by mohl být ještě někdo jiný, o kom nevíte). Jestli kvůli zvědavosti a nebo jestli chcete, bude-li dítě biologicky Vaše, na ně platit alimenty. Protože zůstane v péči své matky. Nebo jestli si slečnu pak chcete vzít. Pokud byste se chtěl o dítě starat, tak bych doporučil genetické testy, aby určitly jednoznačně otcovství. POkud vám jde jen o Vaši zvědavost a naopak platit nechcete, tak bych to nechal být. Počkejte si ale i na odbornou radu. Kačenka má praxi právě ze soukromé kliniky, která se zabývá umělým oplodněním, takže zná tuto problematiku velice dobře, včetně právních aspektů.

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk