55787  7. 10. 2014 13:53:38 - bilytygr

Nedomikavost chlopne a porod

Dobry den,
ve druhem mesici teh.mi zjistili nedomikavost chlopne. Špatne se mi dycha,zejmena v noci se casto zadychavam.chtela bych se zeptat zda mohu zadat porod cisarskym rezem.mam strach,ze porod nezvladnu.dekuji.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
K tomu má právo sa vyjadriť hlavne váš ošetrujúci lekár a samozrejme kardiológ. preto v priebehu tehotenstva by ste mala podstúpiť kompletné interné vyšetrenie s natočením EKG. I ženy s niektorými menšími srdcovými vadami možu rodiť normálne, teda vaginálne. Nie všetky gravidity sa ukončujú primárne cisárskym rezom.

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
7. 10. 2014 17:10:50
Asi půjde o závažnost chlopenní vady. Zadýchávání při námaze může být dané netrénovaností, v noci ale se mi jeví jako problém. Toto by měli řešit na kardiologii. Tam dávají i schválení pro operační zákroky pro plánované operace. Např. u břišní operace se musí zvolit varianta jen s místním umrtvením, neprovedou se určité operace po zlomenině a řeší se jen konzervativně ap. Toto Vám musí říci kardiolog dle Vašeho stavu. Je rozdíl mezi malou chlopenní vadou a těžkou nedomykavostí. Jinak se domnívám, že porod císařským řezem by měl být z rozhodnutí lékařů a ne jen na žádost pacientky. Nevím, jestli jde uskutečnit i bez anesteze, dle mého názoru by to možné být mělo.

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk