55947  17. 10. 2014 10:03:15 - tomas2012

Bolest zubů,dásně a čelisti

Dobrý den,
potřebuji nutně poradit. Již přes rok nejsem registrovaný u žádného zubního lékaře, naposledy mi bylo zjištěno 13 kazů,bohužel ale pan doktor nenabzel plomby zdarma, takže jsem byl po finančn stránce nucen přejít k někomu jinému. Jenže než se někdo našel bolest zubu přešla, nyní o rok později mě přes týden trápí nehorázné bolesti zubů.Prášky celkem zabraly,ale dnes?mám v sobě3 ibalginy,ibuprofen,žvýkám hřebíček, chladim tvář, ale i tak mám šílenou bolest celé levé strany obličeje (zuby,dásně čelist) až mě to přinutilo i k pláči.poraďte co dělat, vezme mě nějaký stomatolog na objednání?nevydržím čekat než se otevře pohotovost. Děkuji za rady

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, předpokládám, že zubaře jste již navštívil. Zubní pohotovost funguje v každém okrese a ošetřit vás musí, i když nemáte registrujícího zubaře. Pokud je situace nesnesitelná a pohotovost je zavřená, pak jděte přes ORL ambulanci. Nechat zajít situaci tak daleko vás ale nyní vyjde jistě dráž než když byla situace "relativně" dobrá.

Komentáře uživatelů ...

tomas2012
17. 10. 2014 10:13:14
ještě tedy podotýkám, že je mi 20 let a zuby moudrosti ještě nemám ani jeden...
Jarda1
19. 10. 2014 1:26:58
Zřejmě jste už navštívil pohotovost. Na internetu jde ale najít řada zařízení, kde registrují. I s tím, že základní ošetření je na pojišťovnu. Tj. doplácíte jen nadstandardní plomby ap., ale kontrola, rtg, injekce na umrtvení při vrtání - to je z pojistného.