55953  17. 10. 2014 17:28:27 - Pepaas

Nejspíš kápnutý vosk do ucha

Dobrý den,
dnes jsem zkoušel usní svíce a kápl mi z nich vosk do ucha. Na ucho méně slyším je jakoby zalehlé. Nejprve jsem se to snažil vyčistit obyč. "uchošťourama", něco jsem vyšpáral ale nejspíš to není vše, protože problém přetrvával. Co jsem se dočetl na internetu tak prý je dobrý olivový olej. Tím jsem ucho tedy několikrát zalil. Ale bez účinku. Potom jsem se dočetl, to vyplachovat teplou vodou a vstřikovat ji opakovaně do ucha, po tomto úkonu je cca jen na hodinu klid a slyším na ucho dobře jako dřív. Ale postupně v uchu zase zalehne. Co by pomohlo? Děkuji předem za odpověd a přeji krásný zbytek dne.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, horká voda nejspíš vosk rozpustí a tak se na chvíli uchu uleví, ale pak dojde zas ke ztuhnutí vosku a zalehnutí v uchu. Doporučuji po použití teplé vody trochu nasávat z ucha (např. do nějaké trubičky), ale ne pod příliš velkým tlakem! Pokud obtíže budou trvat, navštivte ORL lékaře, oni vám pomohou.

Komentáře uživatelů ...

Pepaas
21. 10. 2014 17:55:13
Nasávat trubičkou jsem zkoušel, ale bez úspěchu. Při dalším proplachu teplou vodou se mi ulevilo na pořád, slyším normálně už pár dní. Ale pokud zívnu tak slyším chvilku po tom v uchu jakoby hromy za bouřky. Ještě chvilku počkám zda se to nezlepší a potom zajdu na orl. Moc děkuji.
MUDr.Ciefova [Internista]
24. 10. 2014 12:39:44
Je možné, že trochu vosku tam ještě zůstalo. Ucho má samoočišťovací funkci, a tak by se mohlo samo očistit.