56015  22. 10. 2014 8:13:20 - nina24

Testy na pohlavné choroby

Dobrý deň,
Chcem sa spýtať po akom čase po styku sa môžem dať otestovať na pohlavné choroby. Na HIV viem, že po 3 mesiacoch, ale zaujímali by ma aj iné ako chlamýdie, kvapavka, syfilis... Taktiež či keď poviem lekárovi, že chcem testy na pohlavné choroby či mi spraví na všetky, alebo je potrebné bližšie určiť. Ďakujem :)

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Praktický doktor alebo urológ automaticky testy na STD - pohlavné choroby, robiť nemusí. Rovnako sa automaticky nerobia testy na všety možné pohlavné choroby, hlavne ak nie sú žiadne problémy. Preto by bolo vhodné vyhľadať špeciálnu tzv. venerologickú ambulanciu a tam by bolo možné vášmu požiadavku plne vyhovieť. každá choroba má svoju inkubačnú dobu, preto sa nedá povedať jednoznačne, kedy by ste mal ísť. Ak sú problémy, tak je nutné lekára vyhľadať okamžite a on podľa Vami udaných informácií, rozhodne čo Vám otestuje. Ak žiadne problémy nemáte a chcete tieto testy absolvovať len pre osobný kľud, tak doporučujem počkať tedy tie tri mesiace od rizikového styku, kedy nákaza teoreticky mohla vzniknúť.

Komentáře uživatelů ...

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie