56136  30. 10. 2014 11:40:46 - poboxking

Nejak sa zbavit znamienok - doma?

Dobrý deň.
Uz dlhé roky ma strasne trápia znamienka. Mám ich veľa! A su moc viditeľné. Neviem co robiť. Ku kožnej nechcem ísť. Mám 15 a ani rodičia to nechcú, vraj to nepotrebujem. Ale podľa mňa potrebujem! Chcem sa spytat nedá sa ich nejak zbaviť? Alebo aspoň nie je nieco, nejaké krémy, vďaka ktorým by vybledli? Aspoň čiastočne? Naozaj ma to trapy. Ocenil by som čokoľvek co by mi pomohlo. Ďakujem!

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
V žiadnom prípade si doma so znamienkami nerobte nič!!! Objednajte sa ku kožnému lekárovi. Ten Vám znamienka prehliadne a vyšetrí, a ktoré nebudete chcieť, može vám ich odstrániť.

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
31. 10. 2014 0:06:17
Znaménka odstraňují i všeobecní chirurgové, typicky ambulantní. Tj. vysloužilý chirurg z nemocnice, který si otevře svoji ambulanci a tam dělá menší chirurgické zákroky a konzultace k operacím v nemocnici. Někdy nechá tkáň i histologicky vyšetřit. Pokud to není zdravotně indikované, tak za tyto úkony se zpravidla platí. Ambulance chirugů to běžně uvádí v cenících na internetu. Kožní to odstraňují jen někdy, dotyčný lékař musí být specializován na korektivní dermatologii. Obávám se, že kožní budou většinou asi o něco dražší, často to dělají v centrech, kde se dělá estetická chirurgie. Jejich ceníky pak jsou srovnatelné s plastickými chirurgy.