56188  3. 11. 2014 19:15:32 - abcpro54

Registrace a léčba u dvou dermatovenerologů

Dobrý den,
mohu být registrován u dvou lékařů, kteří mají odbornost "pracoviště dermatovenerologie". Jde o to, že lékař A je obecný dermatovenerolog a léčím si u něj kožní problém spočívající v suché kůži na ruce a z toho plynoucích občasných krasklin a pupínků. Lékař B je specializovaný jako "venerologická ambulance" a léčím si u něj občas se mi vracející kvasinkovou infekci. Žádný stejný zdravotní problém si u nich současně neléčím. K oboum chodím spíše nahodile, teď jsem byl u obou častěji a návštěvy se zjevně časově překrývaly. Lékař B, který je pouze venerolog, kožní problémy na ruce v náplni své činnosti nemá a neléčí je. Lékař A by mi sice kvasinkovou infekci léčit mohl, ale jsem v tomhle ohledu spokojený se stávajícím Lékařem B a nechci riskovat nikoho nového note bene menšího specialistu.

Mohu k nim takto nadále chodit? Pokud ne, jaká je v praxi šance, že to pojišťovna zjistí? Pokud jeden z lékařů nedostane od pojišťovny proplacenou léčbu, může po mně její náklady zpětně vymáhat?

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
K týmto špecialistom chodiť možete aj naďalej a žiadne "pokuty" platiť nebudete.

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
4. 11. 2014 0:10:01
Registraci máte jen u zubaře, praktického lékaře, ženy i gynekologa. Jinde nejde o registraci z hlediska zdravotní pojišťovny. Můžete chodit k více odborným lékařům. Oni si založí pro Vás kartu, ale příště můžete jít jinam. Nemůžete ovšem totéž onemocnění léčit současně u obou. Případně nechat si současně provést stejné vyšetření. Pojišťovna ví o každém vyšetření či zákroktu atd., který lékař provede.