56381  14. 11. 2014 17:42:11 - karlik222

Zjisteni doba tehu z UZ a HCG

Dobry vecer.
Chtela bych se zeptat, zda doktor muze presneji podle uz a hcg zjistit, jak dlouho je zena tehotna.Jde mi o to, ze jsem mela nechraneny, ale bez ,,udelani dovnitr'' pohl styk 15 dni pred menstruaci, kterou jsem dostala a po menstruaci byl styk s jinym muzem. Test mam pozitivni, mela bych byt podle posl menstruace v 5+00tt.muze mi tedy gynekolog rici, se kterym k poceti doslo? A da se pripadne udelat test otcovstvi v tehu a kdy nejdrive? Predem dekuji za odpoved

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, nejpřesněji se stáří těhotenství stanoví ve 12. týdnu. První ultrazvuk se většinou dělá kolem 8.-9. týdnu po prvním dnu poslední menstruace, kdy gynekolog může odhadnout předběžně stáří plodu. Mějte ale na paměti, že délka těhjotenství je vždy o 2 týdny větší než je skutečné stáří plodu (délka těhotenství se počítá od prvního dne poslední menstruace, k ovulaci a tedy i k otěhotnění dochází zpravidla o 2 týdny později). Paternita se dá udělat i během těhotenství, ale tyto testy jsou opravdu hodně drahé, pojišťovna je nehradí. na internetu najdete určitě hodně soukromých společností, které se tímto zabývají.

Komentáře uživatelů ...

karlik222
18. 11. 2014 14:07:08
Dekuji za odpoved. Pochopila jsem tedy spravne ze se tak stalo spis az po menstruaci?
MUDr.Ciefova [Internista]
19. 11. 2014 11:26:45
Většinou to tak bývá, ale ne každá žena má pravidelný menstruační cyklus s ovulací přesně uprostřed. 100% se to bohužel říct nedá. Jsou ženy, které ještě stihnou mít menstruaci na úplném začátku těhotenství.

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk