56388  15. 11. 2014 10:31:30 - Yonade

Pocit na zvracení, nauzea

Dobrý den,
už asi 14 dní mám pocit na zvracení, dá se říct v průběhu celého dne. Občas to přejde, někdy to trvá. Koncem minulého týdne jsem poprvé zvracela a bylo mi tak špatně, že mě přítel musel odvézt na pohotovost. Tam mi udělal krevní testy a sono břicha a ledvin. V krevních testech se ukazovalo vše v pořádku, jen mírně zvýšené bílé krvinky a na sonu se taky nic neukázalo. Paní doktroka řekla, že je to pravděpodobně nějaká viróza a že mám držet dietu a klidový režim a taky mi předepsala léky na snížení kyselosti v žaludku, ty jsem užívala 5 dní a už jsem nezvracela. Jenže pořád mi nebylo úplně dobře, byla jsem unavená, neměla jsem vůbec chuť k jídlu a občas se pocit na zvracení zase vrátil. Naměřila jsem si také lehce zvýšenou teplotu, tak jsem po pěti dnech navštívila svou obvodní lékařku, která mě znovu prohlédla, vzala akorát vzorek stolice, protože jsem měla dva dny průjem a se stejným závěrem, že je to viróza mě poslala domů a poradila mi laktobacily. Prý trvá, než se tělo vrátí do normálu cca 10 dní. Chtěla jsem se zeptat jestli to opravdu může být jen viróza. Ještě můžu dodat, že jsem byla darovat plazmu a tam se mi udělalo po 20 minutách odběru špatně, měla jsem nízký tlak a museli mi dát infuzi. Po té co jsem tam poseděla si hodinu a jela domů mi už ale nijak špatně nebylo. Jen druhý den jsem byla na oslavě a bylo tam plno jídla a když jsem to všechno viděla dostala jsem pocit na zvracení, ale nezvracela jsem, ten trval i další den ale pak spontáně vymizel. Myslela jsem, že to bylo jen něco stresového, tak jsem tomu nepřikládala důležitost. Obtíže o kterých mluvím se objevily týden na to. Děkuji za jakoukoli radu a názor.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, střevní a žaludeční virózy napáchají vždy paseku, způsobí podráždění sliznic a bakteriální nerovnováhu, a proto obtíže přetrvávají delší dobu. Je potřeba dodržovat dietu (vyhýbat se mastnému, sladkému, kořeněnému, alkoholu,...), a doporučuji na žaludek klidně na dobu 2 týdnů užívat omeprazol tablety a probiotika. Pokud obtíže budou přetrvávat i po měsíci, zvážila bych endoskopické vyšetření žaludku - gastroskopii včetně vyšetření na přítomnost Helicobactera.

Komentáře uživatelů ...

Yonade
15. 11. 2014 10:34:31
Ještě bych chtěla dodat, že těhotná nejsem. V průběhu nevolnosti jsem měla menzes a užívám HA. Taky jsem si dělala těhotenský test a vyšel negativně.
Yonade
19. 11. 2014 11:28:23
Dekuji vám za odpověď. Chtěla bych se ještě zeptat jestli to nemůže být zhoršované pouze mou psychikou. Nevím jak to přesně vysvětlit. Prostě, že se bojím, že se mi zase udělá špatně a tím pádem je mi hůř, než kdybych se nebála. Je to možné? Děkuji.
MUDr.Ciefova [Internista]
21. 11. 2014 10:25:26
Psychika hraje u jakéhokoliv zdravotniho stavu velkou roli a může se tedy na tom také podílet.