56395  15. 11. 2014 14:41:06 - betaraptor

Příznaky infarktu

Dobrý den,
rád bych se zeptal na průběh srdečního infarktu. Před krátkou dobou mě začalo píchat u srdce a nad levou lopatkou, infarkt bylo první, na co jsem pomyslel. Když jsem si našel příznaky, nebyl jsem z nich zrovna moudrý, protože jsem čekal, že pokud má člověk infarkt, začne se dusit, má bolesti na srdci a upadne do bezvědomí z nedostatku kyslíku. Moje příznaky by zčásti odpovídaly, píchání až svírání u srdce a častěji mezi krkem a ramenem, rozdíl je v tom, že je nemám pořád. Jen vždycky tak 2x za minutu mě píchne u srdce, v rameně častěji. Také jsem unavený a takový roztřesený, i když to může být tím, že jsem hypochondr, vždy myslím na to nejhorší. Proto nevím, jestli třes, strach (znovu jen občas) a pocení mám připsat hypochondrii nebo infarktu. Další fakt, který hovoří proti je můj věk, je mi jenom 15. Jsem velmi hubený a vysoký, vážím pouze 50kg, proto chodím často na prohlídky včetně odběrů krve, byl jsem i na EKG a sonu srdce, nemohlo by se objevit nějaké riziko tam? Na druhou stranu pro by mohly být ony bolesti (upozorňuji, že nejsou za hrudní kostí ale spíše uprostřed levé části hrudníku a ne stále, např za dobu co jsem tohle psal, tzn asi 10m mě u srdce bodlo 3x, v rameni velmi slabá ale přetrvávající bolest), pocení, občasný strach a únava, také dlouhodobě velmi málo pohybu.
Věřte mi, že jako hypochondr mám děs z toho, že bych teď měl jít za rodiči a říct jim, že mám možná infarkt, aby mi zavolali záchranku. (Např. si nedokážu představit, jak bych přežil onu metodu zavádění balónku do srdeční cévy.)
Rád bych vás tímto poprosil o radu, ať už abych jel do nemocnice nebo abych byl klidný.
Michal

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, ve vašem věku nepředpokládám, že by šlo o infarkt myokardu, pokud nemáte vysokou rodinnou zátěž. Bodavé bolesti jsou spíše od svalů a nervů, bývají v jednom bodě, jsou vázané na pohyby, pocení u nich může být také. Pocit svírání může být u infarktu, ale u vás půjde spíše o panickou ataku. Vzhledem k tomu, že obtíže máte již delší dobu, a EKG vám již bylo natáčeno, i dělány odběry krve, infarkt u vás považuji za nepravděpodobný.

Komentáře uživatelů ...

betaraptor
15. 11. 2014 14:57:53
Dodávám, že jsem nikdy v životě nekouřil, ovšem velmi často jím sladkosti.