56397  15. 11. 2014 17:33:30 - R1971

Zažívání - nadýmání - šedé hovínko které plave

Dobrý den,
můj problém trvá cca 16 let od požití smaženého vajíčka v Asii po kterém jsem dostal hrozný dlouhotrvající průjem. Ten průjem se po několika měsících sám upravil, ale ne to hovínko. Jak zmíněno již Názvu problému, má divnou šedou barvu, divně zapáchá a vznáší se na vodě. Byl jsem sice před těmi 16 lety na cestovní medicíně, kde si vzali (pouze) 1x vzorek, ale nic nenašli. Mnohokrát jsem to zmiňoval své praktické, ale ta se tím evidentně nechce zabývat, jsem s ní velice! nespokojen, vždycky mě odbyde, nebo se na něco vymluví. Nedávno jsem po samostudiu na internetu chtěl zkusit Entizol 250mg/20tbl, který mi přepsala v dávce 1-0-1 na 10 dní. Po cca 5 dnech užívání se to hovínko začalo potápět, ale pár dní po využívání Entizolu to bylo zase jako předtím. Šel jsem za ní tedy znovu, ať mi ho předepíše větší dávku, to kategoricky odmítla s tím, že již beru pravidelně jiný lék a že by to nebylo dobré pro moje játra, další řešení problému zamluvila (i s ohledem na to že se mi nějak v tom období objevil pásový opar) a poslala mne domů. Nejraději bych změnil praktického lékaře, ale bohužel v místě bydliště (okresní město) jich není dostatek a pak nikoho dobrého ani tady ani jinde neznám. Rád bych to řešil v ČR, ale pokud to nebude zde možné tak v zahraničí. Můžete mi prosím doporučit další postup, nějakou strategii? Pochybuji však, že mi praktická napíše nějaké doporučení, prosím o radu jak postupovat i v tomto případě.
Děkuji

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, můžete se znovu objednat do ambulance cestovní medicíny (přeci jen technika i medicína po 16-ti letech je úplně jinde). Chtělo by to kromě vzorku stolice provést nejspíše i speciální odběry krve, vše cestou ambulance cestovní medicíny. Dále bych zkusila probiotika a ultrazvuk břicha.

Komentáře uživatelů ...

R1971
15. 11. 2014 20:29:40
R1971, ještě bych doplnil. Krevní obraz je v pořádku, jaterní testy také, praktická se asi nemá čeho chytit pokud to nenajde v základním krevním rozboru. Byl jsem i na kolonoskopii a gastroskopii (v pořádku), v minulosti jsem měl gastritidu. Mám zdravotních problénů mnohem více co můžou s tím souviset i nemusí. S chronickými problémy si ale alopatická medicína neumí či nechce moc poradit. Např. mne píchalo u srdce a v játrech, vyřešil to Paziquantel, je bohužel veřejným tajemstvím, že o léčbu parazitologickou není zájem......a základní léky nejsou v ČR ani k dispozici.