56423  16. 11. 2014 21:33:51 - azereta

Zánět prstů na nohou

Dobrý den,
mám problém se zánětem prstů na nohou. Když se to objevilo před 2 roky prvně, šla jsem s tím k lékaři a ten mě poslal na chirurgii, že se jedná o zarůstání nehtů. Tam mě poslali domů s tím, že to musí samo odrůst a vyhnisat a že to potrvá pár měsíců a nemám s tím nic dělat, je si mám správně stříhat nehty. Palec je stále otekly a zhnisaný a i když chodím k výborné pedikérce, tak se mi to samé děje i na ukazováčku druhé nohy a začíná mi hnisat i druhý palec. Ten není oteklý a ani v něm není zapomenutý nehet (ta ostrá část, co řeže), pedikérka to vždy zkontroluje a nikdy nic nenašla. Celkem tedy 3 prsty naráz. Ukazováček pár dní po pedikůře natekl a až asi po 2 týdnech z něj začalo něco téct. První týden jsem měla čerstvě vytržené zuby a skoro vůbec jsem nechodila, nemohlo se mi tudíž stát, že bych zakopla nebo tak něco.
Byla jsem i na kožním, ale tam mi také nepomohli. Zkoušela jsem černou mastí dostat ten hnis pryč, ale nic to nedělá, hnis si tam zůstal a nevytáhlo ho to ani ždibec.
Bojím se jít na chirurgii, aby mi nestrhli nehty hned na dvou nohách a zároveň už nevím, co jiného dělat. Může zarůstání nehtů být takové nebo se jedná o něco, co tak vypadá? Děkuji za odpověď, azereta

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, pokud pedikérka známky zarůstání nehtů nevidí, tak to považuji za málo pravděpodobné. Mohlo by jít o projev oslabené imunity, ekzému, nebo plísňové infekce. Vyjádřit by se měl nejspíš kožní lékař.

Komentáře uživatelů ...

azereta
22. 1. 2015 23:26:12
Děkuji za radu. Nakonec se ukázalo, že jde o stafylokoka.