56517  22. 11. 2014 12:33:05 - budulinek

Stres a bolesti hlavy, zubů a menstruace

Dobrý den,
nevím přesně jaký zvolit název problému. Mám jich více najednou. Minulý týden jsem absolvovala návštěvu zubní lékařky a podstoupila zbroušení sedmičky na mustek.
Za dva dny poté mě začaly bolesti hlavy, současně se zuby a taky mi vyskočil opar
na rtu a do toho menstruace o 5 dní dříve než je obvyklé. Tento stav trvá stále od 14.11. jen opar se hojí. Jinak tedy bolesti trvají užívám aulin nebo nalgesin asi jeden denně. Menstruace byla od začátku slabá 6 dní, 7. den nic a 8. den se vrrátila a velmi silně. Může to všechno spolu souviset, byla jsem u obvodní lékařky ta nic nenašla a zubní taky nic špatného nenašla. Jak dlouho můžu užívat analgetika? Užívám také pravidelně Valsacor na vysoký krevní tlak. Děkuji předem za radu.

MUDr.Kazikova   MUDr.Kazikova [Praktický lékař]
Dobrý den, část Vaších obtíží je pravděpodobně stresového původu - afty a porucha cyklu. Jestli zubní lékař nic nezjistil, je možné, že máte podrážděný nerv a to nejakou dobu trvá, než se bolst zklidní. Analgetikum 1x denně můžete brát i měsíc, ale jestli bolst zubů neodeznívá, doporučila bych ještě jednou zajít na zubní. Mohlo by ale jít o zánět nervu trigeminu, v případě, že zubař opravdu neshledá nic nenormálního, zkuste zajít na neurologii. A měla byste zajít na gynekologii, je potřeba se podívat na dělohu, jestli se tam něco neděje, prípadně jak vypadají vaječníky, jestli tam není cysta.

Komentáře uživatelů ...