56631  30. 11. 2014 0:10:27 - zdenulil

Bojím se že sem těhotná

Dobrý den,
chtěla bych poradit. Můj přítel při vyvrcholení se udělá mimo mé intimní partie. Ale jednou když nám praskl kondom (k vyvrcholení nedošlo)jsem si další den vzala postinor. Po pár měsících sem si pořídila raději antikoncepci. Po týdnu braní prášků jsme zkoušeli chvíli bez kondomu. Bojím se že třeba něco uniklo. Já vím nemám mít s toho takový strach když beru prášky, ale teď po měsíci a půl mám strašně velký bříško jak některé těhotné už v 4-5 měsíci :/ celkem mě to děsí. Je mi 17 a mám 48 kg a sem strašně hubená a jenom to bříško je obrovské. Už týden mě bolí bříško,vždycky sem jedla málo ale ted nechci nic a při pomyšlení na jídlo se mě navaluje a měla jsem i průjem. Některé kámošky tvrdí že mě bolí bříško s prochlazení a další že mám prostě střevní potíže. Možná si myslíte že tenhle můj problém je trochu na hlavu ale opravdu se s přítelem moc bojíme a budu moc ráda za každou vaši odpověd. Děkuji moc

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
V prvom rade sa zbytočne nestresujte. Ak raz užívate hormonálnu ATK, tak ako máte nerobíte chyby v užívaní, tak z pohľadu tehotenstva, ste na 99% chránená a žiadnu inú ochranu už neportrebujete. A hlavne, ak vám normálne chodí menštruácia, tak tehotenstvo je viac než nepravdepodobné!!!

Nafúknuté bruško bude skor otázkou možno zlej životosprávy, alebo nevhodného jedla, či tráviacich problémov. Ak to trvá už dlhšiu dobu, tak doporučujem riešiť to s praktickým lekárom.

Komentáře uživatelů ...

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk