56651  1. 12. 2014 20:45:02 - limonadka

Clotrimazol AL 100 užívání

Dobrý den,
měla bych důležitý dotaz. Dnes mi paní doktorka předepsala Clotrimazol AL 100, vaginální tablety clotrimazolum (6 tablet v jednom balení). Napsala mi rovnou dvě krabičky. To znamená, že v dané léčbě mě čeká 12 tabletek. Chtěla bych se zeptat, mám brát vždy jednu tabletu denně nebo 2denně (ráno-večer)? Nevadí pokud bych tak učinila a vzala si dvě za den, tzn, že léčba by trvala 6dní? Nemůže to být nijak nebezpečné? Co se týče pohlavního stykum může být provozován během braní těchto léků? Je vhodné je používat i během menzes? Děkuji

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
V čase liečby nie je vhodné mať pohlavný styk. Zrejme máte kvasinky a tie sa bohužiaľ možu prenášať aj pohlavným stykom a mohla by ste tak nakaziť svojho partnera a takto dokola by ste si infekciu prenášali. Liečba vo vašom prípade by mala trvať 12 dní, preto ste dostala dva balenia. Vždy na večer si jednu tabletku vložíte hlboko do pošvy, aby sa rozpustila a posobila tak na celý deň.

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
2. 12. 2014 12:18:17
Pokud se Clotrimazol používá jako mast na kůži, tak se aplikuje 2x denně. U tablet bych předpokládat, že to bude obdobné. Vaginální tablety dle mého názoru by neměly být velkou zátěží pro organismus, myslím, že to je obdobné jak mazání krémem a nelze srovnávat s ústním užíváním tablet. Doba aplikace jen 6 dní mi přijde docela krátká, ošetřující lékařce bych asi zavolal, jak to přesně myslela.
Kacenka [Porodní asistentka]
3. 12. 2014 11:26:40
Pán Jarda1 moc si cením, že aj keď nie ste si celkom istý, tak poskytujete rady. Ocenila by som však, aby ste prispieval len v tom prípade, že máte osobnú skúsenosť, alebo Vám to doporučil lekár alebo ste si istý. Ďakujem, takto možete svojimi radami ľudí zmiasť. Dĺžka liečby sa určuje podľa daného stavu. Obvykle trvá 6 až 12 dní. Niekedy stačí aj 5 dňová liečba!

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky