56701  7. 12. 2014 14:07:00 - Warza

Únava

Dobrý den.
V dopoledních a odpoledních hodinách jsem unavený a uprostřed mezi obočí cítím lehčí tlak tepu.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, příčin únavy může být hodně, v podzimních a zimních měsících je hlavním důvodem nedostatek slunečního světla, chlad, počasí, nedostatek vitaminů. Doporučuji nyní dodržovat pravidelný režim, krátké procházky během dne, jíst hodně čerstvého ovoce (ev. vitaminové preparáty). Tepající cévka není problémem, bývá cítit, protože v oblasti hlavy není žádný nebo jen minimální podkožní tuk, a tak cévka je kryta jen kůží.
Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
V totmo ročnom období sa mnohí z nás stretávame s únavou, aj napriek tomu, že sa nič v našom živote a životnom štýle nezmenilo.

Ako prvé treba myslieť na stravu a dostatočný prísun vitamínov a stopových prvkov, pretože hlavne potravou telo získava potrebnú energiu pre svoje fungovanie. Rozhodujúci je samozrejme aj pitný režim, pohyb na čertvom vzduchu, venovanie sa nejakému športu a v neposlednom rade dostatočný spánok. Ak všetko z vymenovaného máte v poriadku a vediete takýto sposob života, tak potom na rad prichádza nejaký zdravotný problém, ktorý má jeden z príznokov práve únavu. To o čo sa konkrétne jedná a kde može byť problém, zistí až váš praktický lekár na základe vyšetrenia! Preto ak únavu pociťujete už dlhšiu dobu, tak sa na svojho PL obráťte.

Komentáře uživatelů ...