56860  18. 12. 2014 20:32:50 - Luckyluke88

Opakovaná alergická reakce

Dobrý den,
má přítelkyně byla u své obvodní lékařky a ta jí na zánět průdušnice předepsala antibiotika Duomox 1000 obsahující penicilin. U přítelkyně se objevila alergická reakce (červená pokožka, dušnost atd.). Lékařka jí podala nějaké injekce a alergická reakce zmizela, ale za dva dny po vysazení antibiotik se příznaky (zarudlá pokožka, svědění, suchý kašel a dušnost) vrátily. Je nutné jet teď ve 21 hodin na pohotovost? Předem Vám děkuji za Vaši odpověď. Lukáš

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, omlouvám se za pozdní odpověď, předpokládám a také doufám, že jste na pohotovost jeli. Do 72 hod po první atace alergické reakce může dojít k recidivě i bez vystavení se alergenu, v důsledku oddálené absorpce alergenu nebo pozdní fáze alergické reakce.

Komentáře uživatelů ...

Luckyluke88
6. 1. 2015 14:37:43
Děkuji Vám paní doktorko za Vaši odpověď. Přítelkyně je již v pořádku, pouze se jí nyní loupe pokožka tam, kde měla alergickou vyrážku. V den kdy jsem zde psal svůj dotaz, jsme nakonec na pohotovost nejeli, jen jsem tam zavolal a bylo mě řečeno, že jezdit nemusíme, že stačí podat lék s protialergickými účinky. Ještě jednou Vám děkuji za Vaši odpověď a popřeji Vám krásný den :-)