56913  23. 12. 2014 11:38:34 - AlesPolacek

Zvětšené uzliny - rakovina ?

Dobrý den. Budu stručný. Je mi 17 let.
Na konci března jsem prodělal streptokokovou angínu (dělaný stěr z krku ) - bez horeček , doprovázenou zvětšenými uzlinami a bíle potaženými mandlemi a jemnou bolestí v krku. ATB zabraly, v dalším výtěru streptokok v krku nebyl. Další měsíc přetrvávaly povlaky na mandlích , a uzliny zvětšené. Byl mi dělaný krevní test měsíc po nemoci, kde vše bylo v naprostém pořádku, jen jediná věc byla ta , že mi našli NEDÁVNOU REAKTIVACI EB INFEKCE (v roce 2012 jsem prodělal mononukleozu). Vše bylo tedy usouzeno , že zvětšené uzliny jsou neustále zvětšené díky EB viru,který se mi aktivoval v těle. Dva měsíce poté mi byl dělaný test na syfilis, HIV - negativní.
Nic mě netráppí,nic mě nebolí - sportuji, běhám , cítím se fajn. do této doby mám zvětšené uzliny na krku a v tříslech. Od této nemoci z března mám zarudlé patrové oblouky a jemně zvětšené krční mandle . Na orl v Hradci mi doktor řekl, že uzliny nejsou podle něho toho typu , že by se mělo jednat o rakovinu , že jsou pohyblivé atd.. nehubnu,nepotím se v noci, teploty nemám , unavený nejsem... myslíte si , že semnou něco je?.. nebo jsou to jen následky té nemoci a tělo se s tím prostě potřebuje vyrovnat delší dobu? Má fyzioterapeutka mi sdělila , že uzliny se už zmenšit nemusí, když se zvětší při nemoci do velké velikosti,že jejich funkce bude poté stejná,jen jsou velké. Jaký je váš názor?.. chodím na ultrazvuk,kde mi uzliny kontrolují,nezvětšují se. Děkuji za váš názor, a přeji Krásné Svátky :)

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, podle vaší zprávy jste s uzlinami hlídán všemi směry, je dobře, že vám uzliny kontrolují i ultrazvukově. Pokud vše vypadá dobře, jde opravdu jen o pozánětlivé zvětšení, které u některých infekcí přetrvává hodně dlouho. Kdyby na ultrazvuku měli pochybnosti, doporučili by vyjmutí uzliny a její histologické vyšetření. Nemusíte mít tedy strach.

Komentáře uživatelů ...