56990  30. 12. 2014 15:24:55 - katarinka1234

Bolest v lavom boku

Dobrý deň!
Chcela by som Vás poprosiť o radu. Tento cyklus mi dva dni pred ovuláciou začali bodavé bolesti v ľavom boku (vo výške cca ako je pupok), nastali väčšinou pri pohybe. V deň predpokladanej ovulácie (deň pred týmto dňom pozitívny ovulačný test, tento cyklus nemeriam BT) som mala silné bolesti celý deň sprevádzané bolesťou v podbruší - predpokladám, že ovulačné bolesti. Avšak dnes (17 DC) som už 4DPO a bodavé bolesti sú stále prítomné, síce rovnakej intenzity, ale už ich mám aj keď som v kľude. V krvnom obraze mi vyšli zvýšené lymfocyty v hodnote 48,80 (horná hranica je tam uvedená 46). Ostatné ukazovatele sú v norme, napriek tomu je napísaná diagnóza E03.8 Iná špecifikovaná hypotyreoza a diagnoza K30 dyspepsia. Snažíme sa o dieťa už viac ako rok (tento cyklus je 14) - HP mám v poriadku (ešte koniec cyklu musím ísť), ovulácia prebieha. Partner má oveľa lepší spg (2% v počte do normozoospermie - opätovný spg v januári). Rada by som sa opýtala:
1) Myslíte si, že vyššie spomenuté diagnozy (bol mi robený len krvný obraz bez ďalších vyšetrení) môžu byť príčinou neúspešného snaženia?
2) Môžu spomenuté bolesti znamenať gynekologický/urologický zápal, vzhľadom na zvýšené lymfocyty? Alebo dané zvýšenie je také nízke, že nemá vplyv na tieto bolesti? Alebo môžu mať bolesti spojitosť s už prebehnutou ovuláciou, resp. s uvoľnenou tekutinou po ovulácii?
3) Odporúčali by ste nám už podstúpiť IUI vzhľadom k vyššie uvedeným okolnostiam alebo skúšať ešte prirodzene (prvých cca osem mesiacov mal partner oligoasthenozoospermiu - odporúčané ICSI), príp. po akú dobu? (náš vek je 24,26).
Ďakujem Vám veľmi pekne. S pozdravom L.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, snížená funkce štítné žlázy může mít vliv na plodnost, ale pokud je dobře léčena, pak by problém s otěhotněním neměl být. Příčinu vašich bolestí bych viděla v oblasti ovarií (vaječníků), o zánět se nejspíš nejedná (krevní obraz nebyl nijak výrazně změněný), příčinu bych viděla v proběhlé ovulaci. Co se týká podstoupení IUI, k tomu se já vyjádřit nemohu (nejsem na to odborník), ale z mého pohledu jste ještě mladí, a manželovi spermie se teď daly dopořádku. Nic vám nebrání v tom váš stav konzultovat s centrem asistované reprodukce, jen si myslím, že tam vyhoví každému, i když třeba zrovna není potřeba. Roli může hrát i psychika, páry, které se na otěhotnění až moc soustředí, mají většinou smůlu, a jakmile to vzdají, podaří se rychle a nečekaně otěhotnět.

Komentáře uživatelů ...