57096  6. 1. 2015 16:26:20 - jezisxD

Flek na podbříšku

Dobrý den,
Mám takovej červenej flek 2x1 cm na podbříšku tak 3cm od kořene. Objevilo se to v době kdy jsem měl i opar na rtu. Byl jsem psychicky unavenej a možná jsem díky tomu chytil i nějakou bakterii nebo něco. Nejdřív jsem to nechal bejt, ale opar zmizel a toto ne teď už je to přes měsíc a moc se to nelepší. Nejdřív mi to namokvalo a pak se mi udělali 2strupy podobný oparu pak to trochu zbělalo a pak zase zčervenalo. Teď to zase trochu namokvalo ale nic hroznýho. Četl jsem různý příznaky nemocí, myslel jsem si,že to je genitální opar, ale ten by už sám zmizel ne ? Pročítal jsem si i jiný nemoci a jsem z toho docela zmatenej tak bych chtěl vědět co to je. Na kožní se ještě nějakou dobu nedostanu.
Pohlavním stykem to být nemohlo.Napadá mě akorát jedna možnost a to těsně předtím když jsme s kam. přespávali na jednom místě kde jsem použil cizí ručník(kterej byl možná použitej) a wc, neptejte se proč, měl jsem nějakej alkohol v krvi. Je možný, že jsem to tak chytil ? Hlavně bych chtěl vědět, jestli se mi to za ten měsíc nemohlo nějak rozšířit a bylo by to ještě léčitelný ikdyby to bylo něco vážnějšího.. mám teď fakt nějak nerva.. Díky za každou radu. Marek

Dr.dermatologie   Dr.dermatologie [Dermatolog]
Dobrý den, mohlo by se dle popisu jednat o impetigo- bakteriälní infekce, kterou jste mohl získat i použitím cizího ručníku. Kupte si v lékárně dezinfekční mast a dodržujte pečlivou hygienu (je dál nakažlivé kontaktem). Pokud se do týdne nezlepší, je potřeba navštívit kožního či praktického lékaře.

Komentáře uživatelů ...

jezisxD
7. 1. 2015 8:37:30
Díky, to jste mě trochu uklidnila, vyzkouším mast a už jsem i objednaný k praktickému, nechtěl bych něco zanedbat, ještě bych měl asi dodat, že mám atopický ekzém, ale už jsem s tím dlouho neměl problém. Už jsem myslel, že to může být nějaký syfilis nebo něco podobného..