57128  8. 1. 2015 11:21:24 - Jan06

Problém na levé straně hrudi při výdechu

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat mám od začátku prosince problém na levé straně hrudi. Při výdechu na samotném konci cítím tupou až svíravou bolest. V prosinci jsem byl na interní ambulanci v Ostravě. Během prosince mi udělali celkem 5x EKG všechny negativní. Jen sin tachykardie, ale to žádný doktor neřešil. Vždy mě hned propustili domů. Taky jsem byl na zátěžovém testu na srdce, který byl taky negativní. Posledním testem byl RTG plic kde se také nic nenašlo. Odběr krve také nic neodhalil vše v normě. Byli mi zjištěny pouze příznaky tetanie. Na vyšetření teprve půjdu.
Bolest nepociťuji celý den jen v určitých časových intervalech. Beru léky a po nich se mi vždy uleví hlavně po Neurolu, který teď beru společně s hořčíkem. Ostatní léky jsem před týdnem vysadil. Včera jsem byl na rehabilitacích - masáží a mám pocit, že se mi stav poté zhoršil.
Zapoměl jsem dodat, že mám dost velkou skoliozu páteře.
Mám si nechat udělat ještě nějaké vyšetření kromě již zmiňované tetanie?
Předem děkuji za odpověď, ale potřebuji začít normálně fungovat jsem mladý chlap v nejlepších letech. Děkuji

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, příčinu vašich obtíží bych viděla v páteři a skolióze (bohužel se stává, že obtíže rehabilitace zpočátku zhoršuje). sinusová tachykardie může být reaktivní v důsledku bolestí, ev. je možné zvážit natočení EKG Holtera (ambulantního 24-hodinového monitorování srdce), který ukáže, jak jste na tom se srdeční frekvencí během dne. Při sklonu ke zvýšené srdeční frekvenci bych udělala testy na štítnou žlázu (ta by ale vaše bolesti na hrudi nevyvolávala).

Komentáře uživatelů ...