57138  8. 1. 2015 20:59:43 - Miba

Zažívacie problémy po jedle

Dobrý deň,
potrebujem poradiť.
Včera som jedla špenát so zemiakmi, a k tomu som si dala trošku udenej šunky, chcela som ju dojesť už.Po jedle ma začalo bolieť brucho, v črevách to pracovalo podľa zvuku, a mala som pocit strašnej plynatosti. Dnes mi nebolo cez deň dobre, tak som sa snažila dietovať. Neskôr som si prečítala, že špenát obsahuje veľa dusičnanov, a nemá sa kombinovať s udeninami, kvôli premene v žalúdku na dusitany a škodlivé rakovinotvorné látky. Zjedla som možno 4 lyžice špenátu a cca asi 5 dkg tejudenej šunky. Neskôr som si dala ešte aj zemiakove chipsy s morskou soľou na to. :( Mohlo mi toto všetko vyvolať moje problémy? Mohla som sa nejak priotráviť, a nejak si tým uškodiť? Ďakujem

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, spíše půjde jen o následek dietní chyby. Zkuste ještě pár dní držet dietu, koupit si ev. nějaká probiotika, obtíže by měly postupně ustoupit.

Komentáře uživatelů ...

Miba
10. 1. 2015 8:37:32
Dobrý deň, ďakujem za odpoveď. Už pár dní po tom, sa mi krúti hlava, alebo sa cítim tak mimo. Keď som v kľude nepociťujem to, ale keď chodím alebo si sadnem, tak mi je tak zvláštne. Čím to môže byť?
MUDr.Ciefova [Internista]
10. 1. 2015 15:13:04
Obtíže mohou být opravdu vyvolány od krční páteře nebo nízkým tlakem (kdy by zvednutí se tlak ještě sníží).