57240  13. 1. 2015 21:30:03 - Mis3

Žaludek a alkohol

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, asi před rokem jsem byla na diskotéce, kde mi pravděpodobně někdo hodil něco do pití ( tlukot srdce, pořád jsem musela něco dělat, vůbec jsem nemohla usnout..) a od této doby, když si dám menší množství alkoholu tak večer v pohodě usnu, bez jakéhokoliv ,,kolotoče,, apod., ale druhý den ráno se probudím třeba v 7, bolí mě žaludek, mám pocit na zvracení, horší je to když si lehnu, ale když něco začnu dělat je to ,, v pohodě,, až na to, že je člověk dost unavený a tu postel prostě potřebuje. Společně s tím je mi hrozné vedro a trpím střevními obtížemi. Nevím jestli si to mám spojit s psychikou nebo je problém v žaludku. Od mala jakmile mám nějaké nervy tak mě bolí žaludek,takže na mě úplně přesně platí, že žaludek je druhá hlava.
Když jsem měnila práci, tak jsem měla hrozný hlad, ale jakmile jsem se podívala na jídlo, tak se mi chtělo zvracet a olil mě pot. Pak se to cca po půl roce urovnalo. Teď, když z té práce odcházím tak se to opakuje. Mám hlad, ale jakmile se kouknu na jídlo v tu ránu mám žaludek naruby a musím to rozdýchávat u otevřeného okna a přidávají se k tomu bolesti žaludku. Včetně toho, že jsem taková bez nálady, bez šťávy a unavená.
Můj obvodní lékař mi předepsal 2x denně ortanol, ale víc se k tomu nevyjádřil.
Předem Vám děkuji za odpověď.

MUDr.Kazikova   MUDr.Kazikova [Praktický lékař]
Dobrý den, obtíže nejspíš budou stresového charakteru, jelikož se objeví, když nějaký stres máte. Někteří lidé také mají nesnášenlivost alkoholu, tak bych doporučila se mu vyhnout. Ortanol bych předepsala také, ale také bych Vás poslala na gastroskopii k vyloučení refluxu (návrat žalud.šťáv do jínu), který může vést k poškození sliznice jícnu. Zároveň bych ale doporučila konzultaci s psychologem, to není o tom´ že by jste byla blázen, ale o to, aby Vám někdo pomohl zvládat náročné období, které evidentně Vaše tělo nezvládá, když Vám to dává najevo přes žaludek. Přeji hodně šťestí!

Komentáře uživatelů ...