57286  16. 1. 2015 10:35:16 - 3690XU1

RTG snímek po úrazu

Dobrý den, už celé hodiny hledám lékařskou poradnu online, kde je možné odeslat z otázkou i obrázek. Chtěl bych Vás poprosit o přezkoumání snímku. RTG vzniklo po sedmi dnech úrazu. Smik jsem se na zamrzlé kaluži a měl jsem přitom ruku v kapse. Můj ošetřující lékař mi tvrdí, že na snímku je vše OK, přičemž snímek studoval 4 sekundy. Já se vůbec necítím že by bylo všechno v pořádku.

POZNÁMKA: Snímek je na klasickém Filmovém materialu. Tento obrázek jsem získal pomocí silného zábleskového svetla. Píšu to proto, aby jste do úvahy vzali skutečnost, že to není originál. Podezřelé místo jsem vyfotografoval z blízka a zvýšil kontrast aby bylo možné vidět lépe tuto konkrétní část. Srdečně Vám děkuji za odpověď. Jaro.

RTG snímek po úrazu

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, bohužel nejsem ortoped ani rentgenolog (a ani nikoho takového v poradně nemáme), ale z mého "laického" pohledu se mi nezdá horní okraj předposledního zobrazeného žebra - vypadá, že je nalomené. Co se týká odborného pohledu, je v podstatě jedno, zda-li jsou žebra naražená nebo zlomená (nalomená), protože léčba je stejná - klidový režim, co nejméně hýbat hrudníkem, tišení bolestí analgetiky. Zlomená žebra se do sádry nedávají, ani nijak nefixují. Všeobecně je známé pravidlo, že naražená žebra bolí více a déle než zlomená.

Komentáře uživatelů ...

3690XU1
16. 1. 2015 22:50:47
Velmi pěkně Vám děkuji. Vaše Analýza poškození skeletu je shodná z mojí teorií.Ještě jednou moc děkuji. Jaro