57348  26. 1. 2015 10:29:31 - elvira

Nákaza

Dobrý den,
nedávno jsem získala brigádu v nemocnici a mám jistý problém. Každý den knám chodí sběrné nádoby s močí, které následně vyplachuju vodou s velkým množstvím desinfekce a vylévám...při konečném vyplachováníse mě stalo, že část smíchané vody, desinfekce a již malého množství moče(moč zde témě už nebylo vlastně už šlo témeř pouze o vodu kterou sme to vyplachovala) mě vyšplíchla do obličeje a okolí pusy. Měla jsem mírně popraskanou pusu v tu chvíly. Je možné, že bych se mohla něčím nakazit? Popřípadě které nemoci se dají přenášet močí?Děkuji

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, vzhledem k tomu, že v nádobce byla i dezinfekce, nepředpokládám přežití žádných bakterií. A tedy ani přenos žádné infekce. V případě, že by dezinfekce nebyla, a moč byla infikována bakteriemi (infekce moči u pacienta), pak by existovalo malé riziko zanesení infekce do rány na rtu.

Komentáře uživatelů ...

elvira
26. 1. 2015 11:18:24
V nadobce byla asi pět minut předtím desinfekce Helipur. Myslíte tedy ze přenos například pohlavně přenosných nemoci není možný ?
MUDr.Ciefova [Internista]
26. 1. 2015 12:24:48
Přenos pohlavních chorob také nepředpokládám. I při potřísnění prasklých rtů pouze infikovanou močí by bylo riziko minimální.
elvira
26. 1. 2015 14:05:17
Takže dle vašeho zvazeni není nutná návštěva lékaře a ani případně testy na žloutenku či HiV aj? Děkuji za vstricnou odpověď.