57380  31. 1. 2015 13:12:51 - mcmanus

Neustálá zimnice bez teploty

Dobrý den, už cca 2 roky mě trápí neuvěřitelné zimnice bez teploty prakticky pořád. Zkoušel jsem veškeré vazodilátory, dokonce i stugeron a nic nepomáhá. Je to silně nepříjemné. Dříve jsem byl schopný spát při -20 s otevřeným oknem a bylo mi neustále horko, poslední roky je mi neustálá zima, i když topím na maximum a doslova cítím elektrizující pocity - jestli mi rozumíte. Do toho mi vznikla i hodně špatná erekce v 25 letech a to jsem s ní nikdy neměl nejmenší problém. Před rokem jsem měl měl zvýšené jaterní hodnoty AST a to pětinásobně, bohužel se nepřišlo na to, čím to bylo a po měsíci klesly a do dneška jsou pouze mírně zvýšené. Krevní testy byly v pořádku včetně štítné žlázy. Jsem z toho zoufalý.
Jediný, co mě napadá, že by to mohla být nějaká skrytá infekce, která stále probíhá typu borelioza. K lékaři už se mi moc nechce, jelikož už nechci působit jako hypochondr.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, předpokládám, že kromě vyšetření štítné žlázy vám byly provedeny i krevní testy na vyloučení zánětu v těle, tudíž krevní obraz s mikroskopickým diferenciálem, CRP a další základní biochemické testy. Pokud tyto zánět neprokáží, pátrala bych dále po "skryté" infekci, jak uvádíte, provést kompletní serologické testy (borrelióza, toxolpazmóza, hepatotropní viry, HIV, a jiné pohlavně přenosné choroby,...). Další otázkou je, zda-li jste v posledních letech nebyl v nějaké exotické zemi, aby se mohlo jednat o příznak nějaké tropické nemoci, ale to je málo pravděpodobné. Pokud ani jeden z výsledků nebude pozitivní (poukazovat na příčinu onemocnění), zvážila bych pak již méně časté až vzácné příčiny (zimnice jako projev epilepsie, CT mozku k vyloučení patologie v mozku,...). Nelze vyloučit ani psychogenní příčinu zimnice.
S poruchou erekce bych neváhala navštívit urologickou ambulanci.

Komentáře uživatelů ...

mcmanus
31. 1. 2015 13:17:19
zimnice jsou tak nepříjemné, že se mi nechce ani moc vycházet ven, pokud opravdu nemusím. Absolutně mi nedává smysl, že mi celý život bylo neustále horko a z ničeho nic poslední roky jsem promrzlý. Příjde mi, že vše na mě působí paradoxně. S kamarády jsme si dávali extrémně silné chilli a všem potom bylo neuvěřitelné horko a mně po něm byla ještě větší zima, že mi z toho stály chlupy.