57734  17. 3. 2015 23:20:00 - satobrian

Žaludek a pálení žáhy

Prosím o radu at sním co sním tak mne pálí záhy je mne špatně od zaludu nafukuje se mne břicho. A jsem stojí malátný. Vřed jsem mel léčil jsem ho dlouho a hned po vysazeni prášku je mne porad blbe. Nemohlo by to byt od střev? A pokud ano jak se třeba zbavit plísní a kvasinek a očistit střeva? Děkuji

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, vaše obtíže nebudou způsobeny od střev, ale vracením žaludeční šťávy, která je navíc překyselená, do jícnu. Tablety jste vysazovat neměl, nasadila bych je znovu, jinak hrozí opětovný vznik žaludečního vředu a navíc i podráždění sliznice jícnu kyselým žaludečním obsahem (refluxní esofagitida). Kromě toho bych doporučovala dodržovat režimová opatření (nekouřit, nepít alkohol, nejíst příliš kořeněné jídlo, nezvedat těžké předměty, vyhýbat se práci v předklonu, spát se zvýšenou polohou hlavy,..).
Co se týká pocitu nafouknutí, může jít taktéž o důsledek překyselení a následné nerovnováhy střevní flóry. Doporučuji navíc užívat probiotika.
O přemnožení kvasinek v organismu si myslím se nejedná, vyskytovalo by se mnohem více příznaků.

Komentáře uživatelů ...

satobrian
18. 3. 2015 14:14:25
Jaké by byli. Já trpim nespavosti pokles sexuální funkce stále jsem unavený nadměrné se potí při sebemenší námaze během 20 min ze mne doslova leje vše co mám nádobě je promocene. Mám toho šťastné množství změny nalad. A vše si myslím ze mám od žaludku stále jsem z 3 roky se snažím marně zjistit co mi je a doktoři řeknou psichyka, ale já jsem relativně klidný. Kdybych nepoužíval např. Kotvicnik tak bychom s přítelkyní ani neměli sex. Proto nevím jaká vyšetření podstoupit. Vydupal jsem si štítnou žlázury v pořádku. Slinivka také i když mne to na te straně často bolíva. Často mne poboliva v oblasti ledvin. Jsem zoufalí a nemám tušení co stim.
MUDr.Ciefova [Internista]
18. 3. 2015 18:00:02
Provedla bych určitě kontrolní gastroskopii a ultrazvuk břicha.