57771  21. 3. 2015 10:34:13 - hanulka10

Krvácení z konečníku

Dobrý den,
cca od října mám problémy s krvácením z konečníku. Jasně červená krev, která kape do mísy ( vcelku dost ), svědění, občas pálení, někdy cítím pálení i při stolici.
Po 1.vyšetření mi byla diagnostikována trhlinka, léčila jsem čípky ( belladona ), cca měsíc klid, pak se vždy krvácení objevilo znovu.
Poslední problémy jsem měla začátkem ledna, paní doktorka ale akutní trhlinu nenašla, jen strážný výčnělek a pohmatem pravděpodobně hemoroidy vnitřní 2.st., jsem objednaná kvůli prevenci ještě na rektoskopii ( babička i děda umřeli na rakovinu ).
Od ledna tedy klid ( jen občas po stolici na toal.papíře kapky červené krve, svědění ), ale dnes se opět objevilo krvácení, větší než předtím - ne přímo po stolici, ale při umývání se po stolici. Je možné, že toto je trhlina? Nebo ty hemoroidy? Krvácí to i mimo stolici, když se umývám - většinou když povolím svěrač, pak se spustí krev..Nijak to nebolí, jen svědí, občas to pálení. Mám ale obavu z něčeho horšího..
Prosím Vás o radu, předem moc děkuji.

MUDr.Kazikova   MUDr.Kazikova [Praktický lékař]
Dobrý den, může jít o obojí - o trhlinu i hemoroid. Jestli se myjete horkou vodou, krvácení to může ještě podpořit. Jestli se po stolici umýváte, tak vlažnou vodou. Můžete použít factu gel nebo jinou mast do konečníku. Počkejte na vyšetření, po něm se dozvíte víc, když lékař rektoskopem prohlídne sliznici. Hemoroidy se dají odstranit. Trhlinka je zrádná, těžce se hojí právě kvůli používání toal. papíru a stolici.

Komentáře uživatelů ...