57781  21. 3. 2015 20:52:51 - Mixal

Červené fleky na tělo. Na tváři krvácivé.

Dobrý den,
v posledních dnech mám problém s červenými fleky na mém těle. Začalo to třemi fleky na stehně (byly v řadě...nevím jestli na tom záleží) a později i na tváři. Ty na noze mi zas tak nevadily, spíše mě iritovaly, ale ty na tváři mi dělají větší starosti. Nejdříve to byl jeden celkem nenápadný flek vedle nosu, potom byly dva. Před 3 dny ráno jsem se probudil a zjístil jsem, že se jeden z nich "sloupl" a měl jsem na tváři stopy po krvi. Další den následoval ten druhý a zase to samé. Dalším problémem je, že se to nechce hojit. Většinou mi na všechny kožní problémy stačila nějaká hojivá mastička, ale tady se mi zdá, že čím více se snažím, aby to zmizelo, tím více se to zhoršuje. Ty nan noze po třech dnech začaly samy od sebe blednout.
Je mi 17 let, už rok kouřím vodní dýmky a od října i cigarety (snažím se omezit na půl krabičky denně). Mám atopický ekzém, alergii a astma. Je možné, že je to způsobeno buď tím, že jsem se to snažil zakrýt jedním roll-onem, který má léčit a zakrývat akné, ale neuvědomil jsem si, že už je nějakou dobu po splatnosti a navíc si nejsem jist jestli bylo chytré to nanášet na otevřenou ránu, nebo to může být tím ,že jsem začal brát celaskon vit. c a bral jsem ho více než je doporučená denní dávka (místo 1 jsem bral 3). Dále bych se chtěl zeptat kromě léčby jestli neexistuje nějaký způsob jak to zakrýt. Pozítří jdu zase do školy a vypadám jakobych si píchal heroin.
Předem děkuji
Michal

Červené fleky na tělo. Na tváři krvácivé.

Dr.dermatologie   Dr.dermatologie [Dermatolog]
Dobrý den, velmi pravděpodobně se jedná o bakteriální infekci- impetigo, která je přenosná kontaktem. Je potřeba navštívit kožního či dětského lékaře, který určí léčbu buťo mastí anebo tabletami. Nutno dodržovat časté mytí rukou, svůj vlastní ručník denně nový.

Komentáře uživatelů ...

Mixal
21. 3. 2015 21:18:59
Edit: Momentálně používám calciovou mast