57971  6. 4. 2015 23:19:15 - meggy8362

Vyrážka na ruce

Dobry den,
chci se zeptat..mam 11 ti letou dceru,mame doma ekzem od malyho syna,ale dnes jsme si poridili stenatko (retvivr), udelali se ji vyrazky ,vypada to trochu jak koprivka,jsou mezi palcem a ukazovackem,svedi to a je to trochu cervene...nevite jestli se nejedna o alergii na psa?tezko muzu posoudit,protoze v pripade alergie se dostavi ryma(cetla sem na google),no my rymu mame uz nekolik dni a pes se k nam dnes nastehoval,tak nevim...dekuji za kazdou odpoved.PS: V priloze je foto.

Vyrážka na ruce

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, projevy alergické reakce mohou být různé, rýma nemusí být vždy projevem, stačí i jen kožní reakce. Bylo by vhodné udělat u dcerky alergologické testy ke zjištění původu kopřivky.

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
7. 4. 2015 10:55:57
Alergická reakce nemusí být jen rýma, i kopřivka může být projevem alergie. Dokonce i kopřivka, která se mi někdy objeví, pokud bych jedl nějaké nezralé ovoce, tak je alergií, jak mi sdělil lékař. Alergie může být na všelicos. Pro alergiky bývá nevhodná kočka, která si olizuje srst a její sliny vyvolávají u některých lidí alergickou reakci. Pes z hlediska alergií je daleko méně nebezpečný než kočka. Nedokážu ovšem říci, jestli vůbec neexistuje možnost alergie na psa. Vím o lidech, kteří nesníší kočku, nicméně pes chovaný v bytě jim nevadí. Myslím, že je dost málo pravděpodobné, že by to zčervenání na ruce bylo alergickou reakcí na psa, navíc malé štěně. Pokud máte potíže s ekzemem v rodině, měl by toto léčit dermatolog. Tam by bylo možné zmínit i alergické obtíže a patrně by váš kožní lékař poslal na alergologii. Na co je člověk alergické, to je dobře zjistitelné. Je dobré, aby člověk sám věděl, co způsobuje alergické reakce. Alergenů je celá řada, myslím, že vyšetření se dělá cíleně. Tj. u pylových alergií se zjišťuje, na které trávy a další pyly má dotyčný alergii, nemusí se zjišťovat alergie na kovy, pokud dotyčný žádné potíže nemá.