57999  11. 4. 2015 23:10:50 - Alexandra111

Bulka v tříslech

Dobrý den,
je mi 22let, a zhruba před měsícem se mi uděla na pravém třísle tvrdá bulka o velikosti hrášku a hned vedle ní je bulka o velikosti menšího hrášku (nejdou vidět,jen cítít při pohmatu,vážím 48kg) zatím mi to prohmatávala pouze jedna "masérka" která se dost věnuje i lymfatickým masážím a řekla mi, že bulka není nijak ohraničená, že nemusím mít strach,že to má teď spousty mladých žen, a že je dost možné, že to mám i z antikoncepce kterou jsem brala 3měsíce v kuse + jsem každý den cvičila hodně cviků na zadek (poslední měsíc), prý si to mám zkusit jemně masírovat a pokud to do měsíce nezmizí tak mám navštívit lékaře, vůbec to nebolí a to mě děsí, protože jsem si přečetla na internetu takové věci, až mi je z toho všeho špatně, k mé praktické lékařce se momentálně nedostanu, protože musím nyní kvůli práci zůstat v Praze a doktorku mám na opačném konci republiky, můžete mi napsat co může taková nebolestivá bulka znamenat prosím ?

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, v oblasti třísel bývají často zvětšené lymfatické uzliny, nejčastěji při zánětech močových cest nebo gynekologických, ale velikost hrášku není ještě zvětšená uzlinka, dá se říct, že je to normální velikost, jen při vaší hmotnosti a ztrátě tukové tkáně v této oblasti jsou pak ty uzlinky snadno hmatné. Samozřejmě pro klid v duši je nejlepší provést ultrazvuk daného třísla a ev. ještě krevní odběry a odběr moči.

Komentáře uživatelů ...

pedesaa
12. 4. 2015 12:48:07
Vůbec bych z toho neplašila. Třísla jsou místa, kde je hodně lymfatických cest a bulky takovéto velikosti jsou vcelku normální. Mám je tam od dětství a vím že pár lidí z mého okolí to má také. Když je k tomu člověk ještě velmi štíhlý, tak jako vy jsou tyhle uzliny běžně hmatné. Já je mám i na krku a ne jednu. K lékaři klidně zajděte ale nejspíše Vám poví něco podobného. Uzlinky bych pouze jednou za čas zkontrolovala, zda se nezvětšily a pokud ne neřešila bych to.