58040  24. 4. 2015 19:59:33 - bebka

Dlhotrvajúce problémy

Dobrý deň, trpím problémami už pomaly rok, v pošve mi najprv zistili enterococcus faecalis a e-coli, potom klebsiellu pneumoniae, dalej streptokoka a posledný ster ukázal chlamýdiu trachomatis, môže chlamýdia spôsobovať enterococcus faecalis, e-coli, streptokoka a klebsiellu? lebo teraz mám liecbu ciphinom na chlamydiu, a v posve mám klebsiellu a chlamydiu, enterokoka, e-coli a streptokoka som uz vyliecila, zaujímalo by ma preto, čo mám robiť aby sa mi klebsiella pneumoniae nevrátila viac do pošvy, lebo ak preliečim chlamydiu a budem mat po roku pohlavný styk s partnerom, s ktorým som už dlho a je mi verný, je možné aby mi tu klebsiellu mohol znova zaviesť? viete on je astmatik, preto by ma zaujímalo či je možný prenos klebsiellou do pošvy formou slín? Ďakujem pekne.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, chlamydie sama o sobě přítomnost dalších baktérií nezpůsobuje, ale způsobuje změny pH v pochvě a změny bakteriálního složení s následným přemnožením různých typů baktérií. Předpokládám, že antibiotická léčba byla nasazena dle zjištěné citlivosti a tudíž i klebsiela by měla být na ciphin citlivá. Co se týká možnosti přenosu bakterií slinami, ta možnost tu existuje, zejména při oslabené běžné bakteriální flóře (za normálních okolností nemá možnost se pomnožit). Pokud váš přítel jako astmatik má nález ve sputu (hlenu), měl by se také přeléčit antibiotiky. Jinak klebsiela mezi pohlavní nemoci nepatří.

Komentáře uživatelů ...

bebka
25. 4. 2015 22:08:29
ďakujem pekne za odpoved, a čo myslíte, ten ciphín veru by mal stačiť na tú klebsiellu v pošve, lebo som mala strašné pálenie v pošve, bolo to hrozné a teraz mám tú chlamýdiu trachomatis v pošve a ciphin beriem ďalej, myslíte, že vylieči ten ciphin chlamýdiu v pošve? alebo je potrebné brať ešte niečo iné? ciphin mám brať 21 dní. Dakujem velmi pekne
MUDr.Ciefova [Internista]
25. 4. 2015 22:57:15
Všeobecně bývá klebsiella citlivá na antibiotika s ciprofloxacinem (ciphin). Pokud tedy nemá získanou citlivost, pak by již měla být přeléčena.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky