58149  15. 5. 2015 22:12:28 - vojtech95

Nemoc

Dobrý den, už sem tu jednou psal a pořád přetrvává nemoc, která nelze pojmenovat. Je mi 19 let, minulý rok o prázdninách jsme navštívili s rodinou Chorvatsko, jako každý rok. Po příjezdu asi druhý den sem začal mít teploty, bolest kloubů, únavu a hnisavou rýmu. Řídil sem skoro celou cestu sám. Navštívil sem první pomoc, kde sem dostal antibiotika. Na moři jsme byli týden. Po týdnu jsme jeli za otcem, který pochází z Chorvatska, žije zde, ale né už u moře ale na pevnině. Při posledních dvou antibiotikách sem začal zvracet. Jenže se to začalo pořád zhoršovat, zvracel sem, nechutenství, 3 dny jsem nic nesnědl, začalo mě bolet oči, křeče v břiše, že sem jen ležel a nadýmání. Hned sem šel na první pomoc. Dostal sem dietu a injekci proti zvracení. Ani to nepomohlo, tak sem byl poslán do nemocnice. Zde mi udělali odběr krve a ekg. Vše bylo v pořádku. Dostal sem zase injekci proti zvracení a nějaké infuze. Odjeli jsme radši domů do Čr, zde sem navštívil lékaře, dieta + probiotika,+ eterol. Zde to trochu pomohlo, ale přidávali se jiné potíže, bolest kolen, zad, píchá ní na hrudníku, obě strany, rozostřené vidění. Prodělal sem 4x odběr krve, výtěr konečníku, kultivace stolice, gastroskopii, enteroskopii, ct mozku, lumbalni punkci, sono břicha. Všechny výsledky byly v naprostém pořádku. V nemocnici mi říkali že mám otravu antibitikama, nulovou mikrofloru, že se to časem spraví. Dnes je to třičtvrtě roku, a ráno skoro nic nesním není mi po ránu dobře, oběd sním, ale né velkou porci, po obědě mi je zle jsem uplně plný, potom si dám svačinu po které mi je taky plno a jí se mi nejlépe až večer. Přes den se cítím unavený slabý, bolí mě často kolena, záda. Někdy mi je celý den zle. Zůstalo to rozostřené vidění a připojilo se teď pískání v hlavě. Mám nastoupit teď na VŠ a chtěl bych být zAse ok a normálně se najíst. Doktor mi i řekl že to může být psychockého původu. Ano měl sem před tím autoškolu, maturu, rozchod, problémy s objednávkou která byla za sta tisíce apod.. Podstoupil sem o léčbu hemeopatickou, která nikam nevedla. Tak se ptám Vás, z čeho by to mohlo být a jaké vyšetření ještě podstoupit, k lékaři už nechodím, žiji s tím takhle a jak popřípadně, kdyby to nebylo z lékařského hlediska, jak vyšetřit, že je to psychického původu? Děkuji za odpověď.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, už jste absolvoval snad všechna možná vyšetření. Napadá mě už jen pátrat po chronických nemocech, jako je borelióza a HIV. Pokud i toto bude v pořádku, nelze vyloučit psychogenní etiologii obtíží. Ten však může být stanoven až po vyloučení všech organických příčin. Psychologa můžete navštívit už teď, třeba se mu podaří najít nějakou souvislost.

Komentáře uživatelů ...

vojtech95
16. 5. 2015 23:49:24
Když sem před půl rokem podstoupil Lumbální punkci, tak to ukáže zda mám boreliózu, ne? Zkusím navštívit psychologa, jak píšete, bylo před dovolenou dost stresu, takže tím to může být a můžu se zeptat, jak probíhá takové "léčení" u psychologa?
MUDr.Ciefova [Internista]
17. 5. 2015 14:41:00
Borelióza není klíšťová encefalitida, jde o jinou nemoc, jen oboje jsou od klíšťat. Borelióza se zjistí z krve pomocí protilátek. Co se týká sezení u psychologa, pokusí se najít souvislost mezi vašimi obtížemi a psychikou a pokud tam bude existovat, pak pomocí psychologických metod je potlačit (zejména náhledem).