58184  18. 5. 2015 16:57:37 - petr222

Hojení po frenuloplastice

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jak správně se mám starat o penis po provedené frenuloplastice mám tři dny po zákroku.potřeboval bych vědět jak často se má penis koupat v heřmánku,hlavně jak dlouhou dobu myslím tím kolik minut mám máčet penis.ještě bych chtěl vědět jestli můžu žalud ze stehy i sprchovat a jestli ne tak kdy? a jestli mám nechat předkožku kvůli lepšímu hojení přetaženou neustále či nikoliv.děkuji za odpověď

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Hygienu nemusíte nejak preháňať. Postačí ráno a večer, alebo len jeden krát za deň. Vhodná je sprcha nie kúpanie vo vani. I ranu po zákroku treba uvývať, potom jemne osušte a noste voľné bavlnené prádlo. Čo sa týka trvalo stiahnutej predkožky, tak to asi nutné nebude, to uvidíte sám. Samozrejme je nutné ju občas vrámci bežného denného rituálu a pri hygiene stiahnuť. Vše robte nenásilne a nič by vás nemalo bolieť. Kúpeľ v harmančeku urýchľuje regenáráciu pokožky po zásahu, ale nesmie byť tam otvorená rana. Kúpeľ stačí jeden krát za deň napr. večer cca na 5 min. nie je nutné dlhšie.

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
18. 5. 2015 23:43:16
Konkrétní pokyny má dát ošetřující lékař, který zákrok provedl. Nevím, nakolik jsou nutné koupele v heřmánku, ale v zásadě jde o podobnou situaci jako u obřízky, ale v menším. Po menších břišních operacích, při laparoskopii, je možné se sprchovat druhý den po operaci. Takže sprchování se nebojte, je dokonce žádoucí. Spíš než dlouhé máčení v heřmánku. U částečné obřízky není požadavek, aby se předkožka nechávala trvale stažená, u frenuloplastiky to bude podobné, dle mého laického názoru. Předkožku ovšem pravidelně stahujte dozadu, zejména při sprchování. Pokud by Vám víc vyhovovalo mít předkožku trvale vzadu, je to jistě možné, pokud je předkožka dosti volná a vzadu nezaškrcuje. Předpokládám ,že půjdete na jednu kontrolu, tam se na vše zeptejte.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot