58209  19. 5. 2015 23:08:08 - Volodas

Bolest krku

Dobrý den,
trpím bolestí v krku přesně tam kde je štítná žláza už několik let od té doby co mam neustálou bolest v oblasti štítné žlázy se můj zdravotní stav každým rokem zhoršuje,jsem unavenej,zapomínám i při mluvení si nemohu vzpomnout na slovíčka kolikrát mam velký problém dát dohromady i větu jako by mi něco mazalo slovní zásobu,nedokážu se soustředit,je mi pořád horko pod peřinou se strašně potim,mam křeče a slabost v končetinach je mi 30 let ale cítím se na 60.Od té doby co to mám defakto nežiju ale přežívám.Byl jsem na vyšetření štítné žlázy asi dvakrát a vždy mi krk prošahaly a udělaly to sono a řekly že žláza není zvětšená že je v pořádku.Jsou vůbec onemocnění štítné žlázy co trvají tak dlouho s takovímy příznaky?Když se kouknu na anatomii krku tak ta bolest je přesně tam kde jsou ty laloky štítné žlázy.Předem děkuji za odpověd a radu.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, předpokládám, že kromě ultrazvuku štítné žlázy vám odebraly i její hormony. Většinou pokud je sono v pořádku, hormony jsou také (ale výjimky potvrzují pravidlo). Pokud je žláza opravdu v pořádku, je potřeba hledat příčinu jinde. Může být i uvnitř krku, proto bych navštívila ORL. Samozřejmě mohou být obtíže ale i psychického rázu.

Komentáře uživatelů ...

Volodas
20. 5. 2015 11:20:07
Dobrý den a ty hormony odebírají jakým způsobem?A když mi berou každý rok na preventivní prohlídce krev to základní vyšetření krve u praktického lékaře tak tam by nic nepoznaly?Předem děkuji za odpověd.
MUDr.Ciefova [Internista]
22. 5. 2015 9:44:19
Hormony se odebírají z krve, ale nejsou podmínkou preventivní prohlídky, pokud nemá praktický lékař nějaký důvod ho odebrat. Ale předpokládám, že odebrány byly, když vás odeslali i na ultrazvuk štítné žlázy. Není běžné posílat na ultrazvuk bez odběru hormonů.