58228  21. 5. 2015 0:41:47 - SubbKnight

Bolest nohou

Dobrý den,
je mi 22 let, měřím 187 cm a vážím přes 90kg, ještě před rokem jsem hodně sportoval - cyklistika, běh + fitness (moje váha byla kolem 82kg). Trénoval jsem opravdu hodně cca 5-6x týdně - půlmaratony nebo trasy na kole 70-100km atd.
V loňském dubnu mě začalo zlobit koleno, nemohl jsem sportovat, vyhledal jsem lékaře, který mi poradil - "když vás to bolí při sportu tak nesportujte". Lékaře jsem jsem změnil po 4 měsících kdy jsem nemohl nic dělat (při jakémkoliv delším pohybu se ozvala bolest v koleni) jsem se dostal na magnetickou resonanci, z které vyplynulo, že to bude natržený křížový vaz.
V listopadu jsem podstoupil operaci, pan doktor mi nedělal plastiku pouze mi odstranil utrženou část vazu s tím, že tam ještě nějaký zbytek je a mohlo by to fungovat.
Celou zimu/jaro jsem tomu dával čas na regeneraci, v posledních dnech to zkouším pomalu běhat, je to lepší než před operací, ale víc jak 10km neuběhnu, pak se opět vrátí bolest.
Co je horší, že mě při běhu bolí i druhé koleno (na stejném místě) a začíná i jeden kotník.
Zkoušel jsem léky jako Wobenzym, konopné masti, teď zkouším nějaký doplněk stravy na vazy a šlachy, ale asi to taky nezabere.
Potřeboval bych poradit jestli by nepomohla nějaká masáž, lázně, případně doporučit někoho ze sportovní medicíny jsem už bezradný.
Vím že to takhle na dálku nevyřešíme, ale pokud by jste měli nějaký nápad budu Vám moc vděčný, jsem z Mladé Boleslavi, ale chci se uzdravit a pokud by jste měli tip na nějakého dobrého pana / paní doktorku pojedu kamkoliv.
Předem Vám děkuji

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, klouby mohou být přetíženy dlouhodobým náročným sportovním. Je otázkou, zda u již operovaného kolena neudělat plastiku vazu (nenechat tam jen ten pozůstatek). Magnetickou rezonanci bych provedla u všech problémových kloubů.
Bohužel žádného sportovního lékaře neznám a kontakty na konkrétní lékaře by byly spíše reklamou (osobní zkušenost s nimi nemám).
Rehabilitace a lázně vám musí doporučit ortoped dle nálezů. Moře si myslím vám příliš nepomůže (stran potrhaných vazů).

Komentáře uživatelů ...