58251  22. 5. 2015 16:25:42 - Loudis

Motani hlavy, nesoustredenost, pocit na usnuti

Asi pred pul rokem sem zacal pri rizeni auta pocitovat problemy - neco mezi motanim hlavy, neschopnosti se soustredit, pocit na usnuti. V te dobe se mi take dost zhorsil zrak (nevim jestli sem to driv jen prehlizel nebo se to opravdu hodne rychle zhorsilo) a dostal sem bryle (leve oko – 0.5 dptr a 1.0 cylindr …. Prave oko – 1.75 dptr a 0.25 cylindr).

Vyse zminovane problemy v aute sem spojoval se zhorsenym zrakem. Bryle mam cca pul roku a problemy stale pretrvavaji, spise se posledni dobou zhorsily natolik, ze nejsem schopny uz vubec ridit. Stejne problemy zacinam uz pocitovat i mimo auto, kdy pri chuzi kdyz koukam na neco do dalky, tak se projevuji ony zminene problemy s motanim hlavy, nesoustredenosti, ikdyz je to v mnohem mensi mire nez v aute a zatim me to zas az tolik neomezuje. Nejhorsi je to v aute, kdyz se treba rychle podivam do strany a pak zpatky pred sebe, tak mi delsi dobu trva nez se hlava srovna. Posledni mesice taky pocituji, ze jsem mnohem vic unavenejsi nez drive a mnohem vice zivam. Treba dneska cely den nic a pak kolem poledne, kdyz sem vencil psy na louce, tak snad 5 min sem v kuse zival a problemy s hlavou se projevovaly vice nez normalne.

Mam za sebou vysetreni - CT mozku, EEG, krevni testy, rehabilitace krcni patere (po te se to trosicku zlepsilo bych rekl, ale po par tydnech zase spatny) – vsechny vysetreni dopadly dobre.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, vámi popisované obtíže bych přikládala k problémům s krční páteří, i vzhledem k tomu, že vám rehabilitace pomohly. Je potřeba ve cvicích, které vás na rehabilitaci naučili, pokračovat i po ukončení cvičení. Ještě bych doplnila TK Holtera (ambulantní 24-hodinové měření tlaku), zda obtíže nevyvolává nižší tlak.
Příčina zívání není dodnes zjištěna, uvádí se, že by mohlo jít o reakci organismu na snížené prokrvování mozku,které může být při nízkém tlaku.

Komentáře uživatelů ...