58258  22. 5. 2015 22:09:37 - Cateline

Bolest v zápěstí, nelze ohnout

Dobrý den,
už cca 4 roky mě trápí bolest v zápěstí. Bolest je jak přímo v zápěstí, tak jde trochu i do kloubů ukazováčku a prostředníčku a i do svalu mezi palcem a ukazováčkem.

Každý doktor mi řekl, že to akorát mám nechat v klidu a na bolest brát ibalgin. Teď poslední doktor konečně nechat udělat rentgen, ale nic na něm nebylo, poslal mě na ortopedii. Tam je ale dlouhá čekací doba, takže si ještě počkám než se tam dostanu, proto se ptám zde.

Ruka bolí i v klidu, vždy to třeba měsíc netrápí a pak na nějakou dobu začne opravdu hodně, třeba i tak, že nemůžu ani psát. Problémem je taky to, že vůbec neohnu ruku ani dopředu ani dozadu. Druhou to zvládnu tak na 90°, ale touhle ani ne 45°. Hodně mi to ztěžuje při sportu, kdy se o ni nemohu ani opřít.

Bylo mi řečeno, že to pravděpodobně není karpální tunel. Také jsem zjistila, že při ohnutí ruky jakože dlaní dolů mám na vrchu zápěstí takovou bouličku, skoro neviditelnou, ale nahmatelnou. Je trochu měkká a na dotyk bolí.

Chtěla bych se zeptat, zda nevíte, co s tou rukou může být? A jestli není možné, že to bude trvalé a ruku už nikdy normálně neohnu?

Mockrát děkuji za odpověď.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, o karpální tunel se s největší pravděpodobností nejedná. Uvažovala bych o nějakém revmatoogickeém onemocnění, které se v počátečních stádiích na rentgenu projevit nemusí a diagnóza se stanoví na základě klinického obrazu a odběrů krve včetně autoimunitních protilátek.

Komentáře uživatelů ...