58308  26. 5. 2015 10:52:04 - Peppe

Bolest zubu - prášek proti bolesti

Dobrý den,
Navštívil jsem svého zubaře s bolesti zubu. Našli jsme kaz, který byl ale hluboký až do nervu, který zpusoboval onu bolest. Vyvrtal me ho a dal dovnitř přípravek, který ten zub umrtvi a znekrotizuje. Následně provedeme endodoncii s dostavbou. Během této doby však zub intenzivně bolí. Rád bych se zeptal, zda li je v prodeji volně dostupný prášek proti bolesti který by mohl pomoci dočasně abych netrpěl tak silnou bolesti. Nyní používám Ibuprofen 400mg 3x denne s odstupem 4h a celkem zabírá. Rád bych se však zeptal zda li je ještě něco silnějšího. Děkuji. Pepa

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, ibuprofen je z volně prodejných analgetik nejefektivnější lék. Pokud vám zabírá, neměnila bych ho. Pokud by účinky už neměl takové, je možné ještě zkusit kombinace paracetamolu s kofeinem (ataralgin, valetol,...), ale jestli bude mít stejný efekt jako ibuprofen vám slíbit nemůžu. Na každého působí analgetika jinak.
Dobré je také chlazení zubu, lépe studenými obklady ze zevní strany tváře. Bolest bude vyřešena až dokončením zubního výkonu.

Komentáře uživatelů ...

Peppe
26. 5. 2015 14:20:13
Děkuji Vám za radu a pomoc