58469  7. 6. 2015 19:38:45 - Milos123456789

Bolest u bederní páteře, zvětšené krční uzliny

Dobrý den, prosím o radu.
Už dlouhou dobu mě trápí můj zdravotní stav, ale nejsem schopen určit diagnózu, ani nevím na jaká vyšetření se dotázat u svého lékaře. Symptomy mě trápí už dlouho, přinejmenším několik měsíců. Příznaky pocitůji někdy silněji někdy slaběji, ale pocituji je stále. Mezi symptomy patří: bolest v oblasti bederní páteře; při otáčení horní polovinou těla do stran vydávám chraplavý zvuk; zvětšené krční uzliny - bolestivé na dotek; zarudlé krční mandle bez čepů, nejde o akutní zánět jako mívám při Angíně; noční pocení; celková únava, která je opravdu ubíjející. Omlouvám se že neumím dobře popstat příznaky. Pokud tyto symptomy dohromady něco vypovídají, prosím o radu. Děkuji za Váš čas.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, v první řadě je potřeba vyloučit probíhající zánět, takže provést kompletní odběry krve včetně hormonů štítné žlázy, a stěry na kultivace (hlavně z mandlí), plus odběr moči. Podle velikosti krčních uzlin, pokud nebudou v odběrech známky zánětu, tak provést jejich ultrazvuk, pokud jsou hodně zvětšené, je na zvážení i biopsie uzliny (či její celé odebrání), ale spíše předpokládám jejich zvětšení v důsledku probíhajícího zánětu, který je potřeba přeléčit.
Existuje však i chronický únavový syndrom, který má příznaky, co uvádíte, ale všechny výsledky jsou v pořádku. Často bývá důsledkem nějaké přechozené infekce. Jeho závěr ale můžeme udělat až po cekovém vyšetření a vyloučení ostatních příčin obtíží.

Komentáře uživatelů ...