58500  9. 6. 2015 13:51:35 - sim25

Akné

Dobrý deň.
Mám už dlhší čas problém s akné v dekolte. Vytvorili sa mi bolestivé hnisajúce vyrážky, ktoré dermatovenerológ resp.kožný lekár vyhodnotil ako acne papulopustulosa, indurata Keratosis follicularis. prvý krát mi dal výrobky diferine krém, gél atď., ktoré mi stav nezlepšili ale viditeľne zhoršili. Tak som šla znova k lekárovi, dal mi dva balíčky antibiotík Dalacin C 300mg, imazol cremepaste + pastu hydr.ichtiol. Avšak po dobratí antibiotík k dnešnému dňu registrujem nejaký zmeny, vyrážky už nie sú zapálené ani bolestivé, sú to skôr fľaky, viď priložený obrázok. Neviem, čo s tým mám už robiť. Som z toho už zničená. Užívam aj antikoncepciu Belara. Pleť mám peknú ale tietoakné ma veľmi trápia.

Akné

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, pokud i vy sama vidíte určitý efekt léčby, je to na dobré cestě (opravdu léčba kožními lékaři je nevyzpytatelná, co někomu zabere, jinému nemusí, navíc co zabralo jednou, podruhé už nemusí). Změny přetrvávající na kůži jsou pozánětlivé, pravděpodobně zesvětlení a i vymizí. Na to by měla být zas nasazena jiná lokální léčba cestou kožního lékaře.

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
9. 6. 2015 20:11:09
Přidám spíš laické zkušenosti. Přijde mi, že léčba akné je poměrně obtížná, lékaři zkouší víc možností. A léčba mnohdy znamená výrazné zlepšení, ale ne úplné vymizení akné. Pokud po dobrání dvou balení antibiotik pozorujete změny, tak bych to bral velmi pozitivně. Než ty pupínky zmizí může nějakou dobu trvat, to co je na obrázku nevypadá jak silně zanícená vyrážka, i když je výsev dosti hustý. Zkrátka, asi to chce trpělivost, ale mně se zdá, že u Vás to postupuje dobře. Dřív se akné léčilo nízkým dávkováním Tetracyclinu, léčba mi přišla pomalejší než jak to šlo u Vás. Znal jsem pár lidí, kteří takto byli léčeni, výsledky léčby byly různé, u jednoho to zcela zmizelo, u druhého výrzné zlepšení, ale ne úplné vyléčení. Sám jsem občas nějaký pupínek taky měl, ale nebyla třeba celková léčba. Ze zkušenosti vím, že záleží i na tom, co jíte a asi to ovlivní i stres. Co se týče antikoncepce, tak případně konzultujte s gynekologem. I když myslím, že některá antikoncepce snad dokonce může fungovat jaké léka na akné, případně užívání akné zlepšuje. Počkejte si ještě na odborný názor, spíš jsem Vás chtěl jen povzbudit.