58642  18. 6. 2015 20:28:01 - pet282

Příznaky RS?

Dobrý den, delší dobu jsem celkově unavená a bez zájmu o cokoliv. K tomu mám občas křeče v lýtkách nebo se mi zkroutí prsty na nohou, často studené ruce a v poslední době jsem nesoustředěná, věci mi padají z rukou, mám nejistou chůzi a problém s krátkodobou pamětí. Praktická lékařka mi řekla, že by se mohlo jednat o RS (je mi 27), ale nakonec mi předepsala jen hořčík. Prosím o názor, zda by se podle příznaků mohlo skutečně o RS jednat. Děkuji

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, roztroušená skleróza je onemocnění, na které by se mohlo také myslet, ale je potřeba nejdříve vyloučit všechny ostatní příčiny vašich obtíží, které jsou v populaci mnohem běžnější (samozřejmě by mohlo jít i o nízkou hladinu hořčíku, ale i draslíku, sníženou funkci štítné žlázy, chudokrevnost,...). V případě vyloučení těchto příčin by další krok byl odeslání na neurologii, kde mohou roztroušenou sklerózu diagnostikovat.
Co se RS týká, její příznaky jsou dost široké a nespecifické, takže jednoznačně se nedá říct, že by o roztroušenou sklerózu jednalo.

Komentáře uživatelů ...