58824  4. 7. 2015 13:27:17 - tinusskaxx

Holenie,chĺpky,vyrážky

Dobrý deň prajem.
Prosím Vás o radu odhladom odstraňovania chĺpkov v oblasti bikín a keďže zarastám dosť výrazne aj za trieslami už na stehne. Snívam o dokonalom oholení bez vyrážok. Mohli by ste mi prosím poradiť ako dosiahnuť hladké oholenie? Na dotyk je to miesto síce hladké ale na pohlad si tam vidieť chĺpky a vyrážky takže s kúpaliskom sa môžem rozlúčiť. Skúšala som už všetky možné krémy na upokojenie no žiadny nezaberá. Holím sa klasicky žiletkou ale skúšala som aj voskové pásiky a po nich to bolo ešte horšie. Ale hlavne by som bola rada keby nie sú vidieť chĺpky. Prikladám fotografiu. Ďakujem

Holenie,chĺpky,vyrážky

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, kůže v této oblasti je hodně citlivá, proto je potřeba používat opravdu ostré žiletky a nedráždivou kosmetiku. Chloupky do druhého dne jsou již vidět, protože rostou. Jestli jste nespokojená, zkuste navštívit centrum kolektivní dermatologie.

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
4. 7. 2015 14:52:08
Myslím, že se tím zbytečně trápíte. Místo mi přijde oholené dobře, nevím, co byste chtěla víc. Vyrážky (ale dosti slabé) buď můžou být z holení a nebo pouze oholením je víc vidět slabá vyrážka, která tam byla. Jediné co lze doporuči je ostrá žiletka, vhodná pěna či gel na holení, která nebude dráždit a současně se při ní dobře oholíte, holit asi spíš po směru chlupů než proti směru. Ale i kdybyste tam měla vyrůstající chloupky po několika dnech od holení, nebyl by to zásadní problém. Dřív se muži holili denně, bylo nemyslitelné mít strniště a jít s tím do práce či mezi lidi. Dnes běžně řada lidí, vč. manažerů či býv. policejního prezidenta u nás, chodí s vícedenním až týdenním strništěm a nikomu to zásadně nevadí. Naopak pamatuji, že dřív ženám běžně vylézaly dlouhé chlupy. To Vám neradím, v oblasti bikin se holte, ale nemusí to být každý den dokonale do hladka jak na obrázku. Právě denní holení může způsobit to podráždění a vyrážku.
tinusskaxx
5. 7. 2015 10:32:56
Môj názor je taký, že je to viac než neestetické keď je vidieť vyrastajúce chĺpky (aj keď to je maximum ako si ich dokážem oholiť) a k tomu ešte aj vyrážky.