58849  6. 7. 2015 15:25:50 - kika123

Krvacanie

Ahoj mam problem ze krvacam a špinim po menštruacii uz to trva viac ako 5 dni no ku ginekologovi ist nemozem(som preč)no tak sa chcem len opitat ci to je daco vazne alebo to casom len prestane alebo to moze mat dajake nasledky ze uz nemusim bit tehotna,rakovina alebo daco take dakujem za radu

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, neuvádíte váš věk ani zda byl doposud menstruační cyklus včetně menstruačního krvácení pravidelný. Dále nechápu váš poddotaz, zda už nemusíte být těhotná? - myslíte si, že byste mohla být těhotná?
Prodloužené menstruační krvácení může mít řadu příčin, nejčastěji jsou to hormonální změny, zejména v prvních dvou letech po začátku menstruace, kdy trvá nějakou dobu než se hormony ustálí. Příčinou může být ale i cysta, zánět gynekologický (i kvasinky), myom nebo jiný výrůstek v děloze, ev.se může jednat i o časný spontánní potrat, kdy si vlastně žena ani neuvědomí, že byla těhotná. Pokud máte i jiné příznaky (bolesti břicha, teploty), pak s návštěvou gynekologa neváhejte, jinak si myslím, že je možná i telefonická konzultace s vaším gynekologem a on vám poradí, zda ve vašem případě je nutná co nejdříve kontrola nebo to ještě počká.

Komentáře uživatelů ...

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky