58857  6. 7. 2015 23:10:57 - PeLa

Prikrm v 6 mesicich

Dobry den
zacala jsem s prikrmy v 6 mesicich.Zaciname mrkvickou. Prikrmuju teprve 2 dny a uz se mi zda, ze mala min papa ode mne. V noci jsem mela nality prsa to se nestalo uz dlouho. Kojila jsem normalne ve 2 a v 6 hodin a ted ve 2 prave nechtela. Tak se trochu bojim jestli jsem nemela zacit az v ukoncenym 6 aby nezacla kojeni bojkotovat uplne? Mam ji zacit davat i kojeneckou vodu nebo caj? Nebo zatim nic krom zeleniny nedavat?

MUDr.Jarkovska   MUDr.Jarkovska [Pediatr]
Dobrý den. Mléko (mateřské nebo umělé) je až do dosažení jednoho roku věku zásadní z hlediska příjmu tekutin i živin, dítě je tak nastavené, proto se nebojte, že bude kojení bojkotovat. Kojení ho navíc uspokojuje i citově. Je možné, že noční potřeba kojení se bude snižovat, protože nemléčné příkrmy se tráví pomaleji než mléko a poskytují tak energii na delší čas. Tekutiny přidávejte, až sníží frekvence kojení i během dne nebo když je velké horko a to po malých dávkách, ideální je čistá převařená nebo kojenecká voda, v 10 měsících by jste se měli dostat na zhruba 200 ml vody denně - takže celkem malé množství a postupně se zvyšuje dle potřeby dítěte a počasí. K tomu kojte tak dlouho, jak uznáte za vhodné.

Komentáře uživatelů ...

drAdam
7. 7. 2015 20:47:58
Dobrý den, mělo by se kojit co nejdéle to jde (dokud to dítěti stačí a dokud můžete vy) Kojenecký čaj, sunar,zeleninu, NE cukr, kravské mléko, pečivo... Zatím jenom kojeneckou stravu.. normální stravu jako je např. dušená mrkev s bramborem atd. nejlépe od jednoho roku

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí