59147  23. 7. 2015 12:21:42 - Tony123

Napuchlá předkožka+menší problém

Dobrý den.
Jednou když na mě přítelkyně seděla, a měl jsem ho ztopořeného tak se mi předkožka shrnula a bylo to hodně nepříjemný a žalud rychle vysychal. Bylo mi trapný v tu chvíli cokoli dělat tak jsem to nechal být. (byli jsme oba oblečení). A když jsem přišel domu zjistil jsem, že mam předkožku napuchlou neuvěřitelným způsobem. Nebylo to po celým obvodu ale spíš k uzdičce. Během asi 3 dní to zplasklo ale ta kůže je už taková vytahaná nebo nevím jak bych to lépe popsal. Občas se stává, že se ta kůže nechce vracet nazpátek a potom mi zase vysychá žalud a je to nepříjemný. To by byla asi taková estetická vada ale souvisí s tím ještě jeden problém. Když mam ztopořený penis a předkožku si stáhnu dolu tak je to v pohodě ale když jí mam dát názpátek tak se jakoby sroluje a nejde přetáhnout. Respektivě jde ale do půlky, protože jak je srolovaná tak už na konec žaludu nestačí. Než bych zašel na urologii tak jsem se chtěl prvně zeptat tady, abych věděl případně co by se dělo.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Problém može byť v užšej predkožke ale takisto v nedostatočnej lubrikácii.

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
23. 7. 2015 14:35:58
Pokud je Vám hodně nepříjemné, když je stažená předkožka, tak může být důvodem užší předkožka. Pokud Vám předkožka otekla poté, co jste ji nechal nějakou dobu (pár hodin) staženou a otekla hodně, tak zde si jsem téměř jist, že předkožku máte užší. I další příznak to jen potvrzuje, předkožka šla špatně vracet zpět. Potíže s vracením předkožky zpět i po běžném stažení, to opět ukazuje na úzkou předkožku. Nevím, jestli s přítelkyní máte sexuální styk a nebo se zatím jen mazlíte. Dle mého názoru byste ale měl úzkou předkožku řešit, i v případě, že styk např. probíhá bez problémů. Mohlo by se Vám stát, že ji např. po styku či masturbaci (třeba při mazlení) nepůjde dát zpět. Na urologii určitě zajděte, možná Vám navrhnou obřízku či pastiku předkožky.
Jarda1
23. 7. 2015 14:39:59
Rozhodně si dokut to nebude vyřešené na urologii nenechávejte předkožku vzadu. Pokud dojde ke stažení předkožky, snažte se co nejrychleji dojít na WC a předkožku reponujte. Pokud ji necháte vzadu déle, mohlo by se stát, že sám ji už zpět nedáte, k tomu snadno dojde, když krom předkožky oteče i žalud. Předkožka vzadu, která nejde zpět je urgentní stav, s kterým je třeba do hodiny do nemocnice.
Tony123
24. 7. 2015 23:24:12
Ono nejde o to stahování dolu ale když jí chci vrátit nazpátek. Nejradši bych byl kdyby se dala udělat nějaká plastika, která by napnula předkožku. (zuženou jí nemám) jak nejde nahoru to je tím, že jak je taková vytahaná tak se sroluje pod tou korunkou žaludu a nedostanu jí nahoru. Omlouvám se, že se znova ptám ale v poslední době jsem z toho poměrně nervózní.
Jarda1
26. 7. 2015 13:36:19
Jen u velkého zúžení, absolutní fimozy, nejde předkožka přetáhnout dozadu. Častější problém je relativní fimoza, kdy předkožka dozadu stahovat jde, ale i tak je úzká. Protože je předkožka narolovaná pod žaludem, tak to zúžené místo nemusí být viditelné, ale je tam. Pak se předkožka vrací zpět na žalud, třeba jen při erekci, nebo i v klidovém stavu, dle míry zúžení. Další potíží je otékání, nemůže odtkékat lymfa a předkožka později i žalud otečou. I když jste jiného názoru, tak si stejně myslím, že byste měl jít k urologovi. Sám to nijak nevyřešíte, to je Vám zřejmé. Plastiky předkožky v naší zemi se provádí, ale zpravidla jde o její zkrácení, typicky se odstraní ten užší prstenec, který brání volnému pohybu. Existují i rozšiřující plastiky, kdy se předkožka v úzkém místě nařízne a šešije v opačném směru, takže dojde k rozšíření. Ty se ale v ČR provádí málokdy. Urolog nejspíš zkusí, jestli nedojde k rozšíření po mazání kortikoidní mastí, chirurgické řešení by zřejmě navrhl až poté. Jinak není třeba mít obavy, pokud by pak byl žalud trvale odhalený, ničemu to naprosto nevadí, navíc to má i nemalá část českých mužů i bez obřízky. Navržené řešení se může lišit dle zvyklostí pracoviště, např. někde preferují částečné obřízky, jinde úplné, liší se i technika prováděných cirkumcizí atd.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot