59894  6. 9. 2015 18:51:01 - Katik

Těžká stolice a krvácení.

Dobrý den.
Mám takový problém a dost jsem se vyděsila. Dnes jsem měla trošku těžší stolici a abych se vyprázdnila musela jsem více zatlačit. Bohužel jsem si asi poranila konečník nebo mi někde praskla žilka jelikož po chvilce když jsem se podívala do záchodu zděsila jsem se kolik je tam krve. A poté co jsem se utírala na papíru bylo také dost krve. Nikdy se mi něco takového nestalo a když tak jen opravdu maličko. Proto se teď bojím abych v důsledku toho zranění uvnitř nemohla dostat nějakou nemoc nebo infekci jelikož se v konečníku přirozeně vyskytují bakterie atd. Předem vám děkuji za jakoukoliv radu.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, pravděpodobně se vytvořila trhlinka na sliznici konečníku, ty často velmi krvácí. Je možné, že než se zhojí, bude se krvácení opakovat. Pokud ano, kupte si v lékárně Faktu mastičku.
Jinak je potřeba se zácpě vyhýbat - pohybovat se, pít hojně tekutin, jíst hodně vlákniny.

Komentáře uživatelů ...

pedesaa
6. 9. 2015 22:37:26
Nebojte se samo se to zhojí. Jen je potřeba si upravit tuhost stolice pomocí stravy a pitného režimu a v případě, že se to bude opakovat raději navštívit lékaře :)
kyyk
7. 9. 2015 0:34:55
Nemusíte se bát, pravděpodobně jde o trhlinu, která vznikla v důsledku tvrdší stolice. Chce to upravit stravu, hodně pít, po každé stolici oblast konečníku umýt a utřít do sucha, případně si koupit nějaký krém/mast určený na tyto problémy. Pokud bude problém trvat, navštivte lékaře.