59924  8. 9. 2015 14:56:36 - Jenda46

Překyselení kyselinou močovou

Dobrý den,
trápí mě poslední dobou únava, vyčerpání. Dost málo jsem jedl poslední dobu, hodně fyzicky pracoval. Nechal jsem si proto udělat vlasovou analýzu. Bylo mi zjištěno: zvýšená kyselina močová, vysoký vápník, fosfor. Podle analýzy původ tohoto je právě v kys. močové. Vápník a fosfor je pouze reakce organismu na vysokou hladinu této kyseliny. Paradoxně mám purinů v potravě málo a tělo prý při hladu puriny vylučuje z buněk. Chci se zeptat, zda to dává logiku a jaká je cesta z tohoto bludného kruhu. Mé doktory to moc nezajímá, přijde jim to moc komplikované. Zda nemůže být příčina třeba ještě jinde - vit A, D, K, křemík, zinek aj. Děkuji

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, nejsem příliš zastáncem vlasové analýzy, ale v podstatě jak jste sám napsal na začátku, málo jste jedl a hodně fyzicky pracoval. Vaše tělo bylo ve stresu a je potřeba ho dát opět dokupy. Začít normálně jíst, vyváženou stravu s hodně vitaminy, a odpočívat.
Jinak kyselina močová vzniká z rozpadu buněk a pokud nemají dost energie, tak odumírají. Chtělo by to znaát i hladinu kyseliny močové v krvi, pokud je také zvýšená, pak nasadit allopurinol.

Komentáře uživatelů ...