60007  13. 9. 2015 20:36:46 - Amore

Tachykardia

Dobry den prajem.
Uz vyse tri roky ma trapy vysoky tep, ktory je okolo 96-114. Zkardiologie mam balez. Prolaps predneho cipu mitralnej chlopne (lekar povedal ze to nie je nebezpecne,ze to je ken kozmeticka vada). Vraj z toho tk mat nemozem. Najprv so si myslela ze to mozem mat hlavne z horucav ktore v lete pretvavali, no aj ked sa ochladilo pretrvava to. Beriem antidepresiva cimbalta 10mg jednu rano a spitomin 10mg jednu vecer.Vraj to je psychickeho razu. Napriek tomu je moj tep stale vysoky.krvne testy na stitnu zlazu su v poriadku.Interna lekarka mi dala isoptin 40mg,ze ak budem mat tep nad 90 aby somsi dala jednu tabletku. Ale ani to nepomohlo. Tep bol vysoky aj po uziti isoptinu. Z mesiaca asi tri dni mavam nizsi tep ako 90. Tlak mavam normalny az nizsi. Mam 27 rokov;vazim 60kg a meriam 173cm. Je sinusova tachykardia nebezpecna? V roku 2013 som mala kardiologicke vysetrenie echo a bolo vsetko ok. Teraz ked som bola v maji mi bol zisreny ten prolaps MCH.A moze sa ten prolaps zhorsovat? Tiez niekedy byvam chudokrvna ale to bam tiez v poriadku. No hlavne ma trapi tep vysoky. Dakujem za radu

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, prolaps mitrální chlopně je jedna z nejčastějších vad, která se vyskytuje až u 5% obyvatel. Pokud nezpůsobuje nedomykavost chlopně, jde o benigní (normální) nález, který se může jen sledovat.
Rychlejší srdeční frekvence může být opravdu způsobena vlivem psychiky. Stálo by za to nasazení EKG holtera (24-hod ambulantního monitorování EKG křivky), aby se vědělo, jaká je průměrná frekvence během celého dne. Pokud by opravdu byl sklon k příliš vysoké frekvenci (což u vás ještě není), pak existují i jiné kardiologické léky snižující frekvenci (beta blokátory, procoralan).

Komentáře uživatelů ...